Foça'da tiyatroseverlerle buluşan 'Doğrular'a yoğun ilgi

Foça'da tiyatroseverlerle buluşan 'Doğrular'a yoğun ilgi

Habbecik Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan 'Doğrular' adlı tiyatro oyunu Foça'da tiyatroseverlerle buluştu.

Habbecik Tiyatrosu; Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi’nin ev sahipliğinde Doğrular adlı oyunu Foça’da sahneledi. Yazar Albert Camus’un aynı adlı kitabından uyarlanan oyun, tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü.

3-1.jpg

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşan oyunu Ali Ulvi Hünkar yönetti. Ayşe Köse yönetmen yardımcısı, Binnur Taş reji asistanı olarak görev yaptı. Özge Köse, Erçin Karabulut, Meriç Kırık, Meftun Yetiş, Hamza Zeytinoğlu, Hasan Hüseyin Tokgöz, Zeki Sezerer ve Ayşe Köse rolleri üstlendi. Aralarında ADD Foça Şube Başkanı Ali Altunbahar, yazar –şair Ataol Behramoğlu, dernek üyeleri ve çok sayıda Foçalı’nın bulunduğu izleyiciler oyunu dikkat ve ilgi ile izledi. ADD Foça Şubesi Gençlik Kolu Üyeleri gösterim öncesi, sırası ve sonrasında ekibe destek verdi.

Yaşamı uyumsuz olarak görmenin ve bunun sonucunda her şeye rağmen mutlu olmak için eylemde bulunmanın önemini anlatan oyunda özgürlük için başkaldırı ana tema olarak işleniyor. Haksızlıktan hareketle kişinin ve yaşamın değerine vurgu yapılırken, başkaldırma ve devrim ilişkisi şiddet ve ölüm ekseninde açıklanmaya çalışılıyor.

Oyun sonunda ADD Foça Şube Başkanı Yönetmen, oyuncular ve teknik ekibe teşekkür etti.

Dakikalarca alkışlanan Habbecik Tiyatrosu ekibi adına Hamza Zeytinoğlu bir teşekkür konuşması yaptı. Hamza Zeytinoğlu; “Tüm ADD ailesine müteşekkiriz. İzleyicinin düzeyi ve hissettirdiği ilgi muhteşemdi. Umarım nicelerinde gene bu güzel işbirliğinde devam ederiz. İyi ki varsınız!" dedi.

6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.