Foça'dan utanç verici görüntüler devam ediyor!

Foça'dan utanç verici görüntüler devam ediyor!

Foça'dan utanç verici görüntülere vatandaşlardan büyük tepki

Geçtiğimiz Temmuz ayında şikayetler üzerine gündeme  gelen Tarihi Foça kalesini görmek ve sahilde yürümek isteyen vatandaşlar çalışmayan aydınlatma direkleri yüzünden deniz kıyısında bulunan yolda yürümekte zorlandı.

whatsapp-image-2017-09-02-at-10.48.57.jpeg


Vatandaşların şikayetleri üzerine yaptığımız haberimizin üstünden yaklaşık 35 gün geçmesine ragmen herhangi bir değişiklik yok. Çalışmayan aydınlatma direkleri yüzünden vatandaşlar ve turistler zor anlar yaşamaya  devam ediyor.
whatsapp-image-2017-09-02-at-10.48.36.jpeg

Turizm Cenneti ne halde!

İzmir'in turizm cenneti Foça'dan utanç manzaraları. Haftasonu yüz binlerce turistin ziyaret ettiği İzmir'in şirin ilçesi Foça'da skandal görüntüler vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin milyonlarca lira harcayarak restore ettiği tarihi kaleyi görmek isteyen vatandaşlar, çalışmayan aydınlatma direkleri yüzünden deniz kıyısında bulunan yolda zor anlar yaşadı.

Yerli vatandaşlar ve ziyarete gelen turistler, cep telefonlarının ışığıyla yürümek zorunda kalırken, denize düşme tehlikesiyle de karşı karşıya kaldılar.

3bcc71e2-57b7-47c3-9f75-e9e1f6aa7b49.jpg

Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi'nin hummalı çalışmalarıyla yerli ve yabancı bir çok turistin dikkatini çeken kalenin çevresinde TEDAŞ'ın yaptığı bu karartmaya tepki gösteren vatandaşlar, bu görüntülerin turizm sezonu ve hafta sonu yaşanmasının bir utanç vesilesi olduğunu ifade ettiler. Foça'ya tatile gelen bir vatandaş, "İnsanlar cep telefonu ışıklarıyla zar zor yürüyorlar. Bir kaza yaşanmaması adeta bir mucize" açıklamasında bulundu.

33feead4-3689-4020-8e78-739ebd717f50.jpg

Bir arkadaşının ısrarları üzerine ikamet etiği Çeşme'den tatile gelen Alman asıllı bir turist ise, "Bir dostumun tavsiyesi üzerine ilk kez Foça'ya geldim. Aydınlatmanın olmamasından dolayı kale civarına geldiğimizde kabus gibi görüntüler gördüm. Bebek arabasıyla daracık yoldan o karanlıkta geçmeye çalışan insanlar vardı. Denize düşmemek için birbirlerine tutunuyorlardı" dedi.

097acad4-af00-461f-834e-c4b5c34bcd7c.jpg

"Böyle bir görüntüyle karşılaşacağımı beklemiyordum!"
 

Önceden Foça'ya tatilen gelen bir vatandaş, " İlk geldiğimde Foça'yı çok beğenip sevdiğim için buraya ikinci kez geldim. Böyle bir durum önceden söz konusu değildi. Bu görüntüyle karşılaşacağımı beklemiyordum. Kendi yolumu aydınlatıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

ec829ee5-62e0-42e3-987c-01a006986ef1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.