Foçalı Öğrenciler Bilim Fuarına Katılıyor

Foçalı Öğrenciler Bilim Fuarına Katılıyor

İzmir Foça Reha Midilli İlkokulu öğrencileri, aylardır üzerinde çalıştıkları, hayatımızda suyun önemi ile ilgili bilimsel projeyi Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/ FİRST LEGO League Jr. bilim fuarında sunacaklar.

80'e yakın ülkede düzenlenen bu bilim etkinliği, her yıl hayatın içinden yeni ve heyecanlı bir tema sunarak çocukların yaratıcılığını ateşliyor. En fazla 6 çocuktan oluşan her takım, bilgisayar ile programlanabilir LEGO'lardan tasarladıkları prototiplerle gerçek dünya ile bağlantılı bir probleme getirdikleri çözümü jüri önünde anlatıyorlar.

Bu çalışmalarda çocuklar temel mühendislik ve programlama becerilerini öğreniyorlar ve öğrendikleri kavramları kendi modellerini geliştirmek için uyguluyorlar.  First Lego League Jr. Bilim Fuarı, 14 Nisan Cumartesi günü Karşıyaka Eraslan Okulu ev sahipliğinde etkinlik saat 10.00 - 14.00 arasında gerçekleşecek.

Reha Midilli Ilkokulu öğrencileri Gunalp Sarı , Oguz Kaan Uguzalp, Kaan Turhan,İnci Irı,Sevgi Dila Kayhan ve Ulaş  Sarp Şimşek katılacakları etkinlik Foça Kaymakamı Ali Çetin'i , İlçe Milli Eğitim Müdürü  Yüksel  Akar ve Okul Müdürü  Ahmet Bakır ile birlikte ziyaret etti.

Foça Kaymakamı Ali Çetin Yaptığı açıklamada “Reha Midilli İlkokulu sınıf öğretmeni  Ozan Aras in üstü gayretleriyle hem ERASMUS + Projesinde  hem de STEM  Robotik Kodlama alanından yaptığı  çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür  ederiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.