Folkart Academy’de özel yetenek sınıfı öğrencileri mezun oldu

Folkart Academy’de özel yetenek sınıfı öğrencileri mezun oldu

Geçtiğimiz yıl kurulan Folkart Academy bünyesindeki Tiyatro Atölyesi’nde 800 saat eğitim alan özel yetenek sınıfı öğrencileri mezun oldu.

 

Folkart Academy bünyesindeki Tiyatro Atölyesi’nin ikinci dönemini de başarıyla bitiren 16 özel sınıf öğrencisi mezun oldu. Özel yetenek seçmelerine katılan yaklaşık 3 bin kişi arasından seçilen öğrenciler ilk olarak Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan Bahar Dönemi’nde eğitim aldı. Ardından yaz mevsiminde de Sersefil Müzikali’nde rol alan öğrenciler, Folkart Academy’nin Güz Dönemi’nde de eğitimlerine devam etti.

SERSEFİL MÜZİKALİ

Folkart Academy’nin ilk eğitim dönemi olan Bahar Dönemi’nde 15 bin kişinin başvurduğu Tiyatro Atölyesi’nin eğitim programıyla 400’ü çocuk olmak üzere, toplamda 628 kişiye eğitim verilmişti. İleri seviyede tiyatro eğitimi almak için seçilen özel sınıf öğrencileri uzman tiyatro sanatçılarından ve eğitmenlerinden eğitim almıştı. Alınan eğitim sonrasında Folkart Academy’nin ilk meyvesi Sersefil Müzikali olmuştu. Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan özel sınıf öğrencisi üstün bir performans sergileyerek, “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelemişti. Folkart Academy öğrencilerinin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte rol aldığı müzikal, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde İzmirlilerle buluşmuştu.

800 SAAT EĞİTİM

Sersefil Müzikali hazırlıkları ile birlikte öğrenciler yaklaşık 800 saat eğitim aldı. Oyunculuğa Giriş, Yaratıcı Drama, Doğaçlama, Müzikal Tiyatro, Eleştri Teknikleri, Zihinsel Farkındalık, Reji, Hareket, Oyunculuk, Sahne Işığı, Ses ve Nefes, Makyaj, Dans, Dekor Kostum, Eskrim, Dramaturji, Doğaçlama, Performatif İçgörü, Yaratıcı Hareket alanlarında eğitim alan öğrenciler, Güz Dönemi eğitimlerini de başarıyla tamamlamış oldu. 16 tiyatro öğrencisi için Folkart Academy Tiyatro Salonu’nda mezuniyet töreni düzenlendi. Törende kimi zaman eğlenceli kimi zamanda duygu dolu anların yaşandı.

TİYATRO EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK

Törende konuşan Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, “Tiyatro alanında gerek sizler gerekse diğer yaş gruplarında 2 yıl gibi kısa bir sürede 25 bin civarı kişiye ulaştık. Bu kişilerden kura çekimi sonrasında hem Bahar Dönemi hem de Güz Döneminde Bin kişiye Folkart desteğiyle eğitim verildi” dedi.

Özel sınıf öğrencilerinin 10 ay süren eğitimleri sonunda tiyatro alanında yeni yüzler olacağını ifade eden Severcan, “Folkart, bundan sonraki süreçte de tiyatro eğitimine katkı sağlayama devam edecek. Önümüzdeki yıl farklı alanlarda da eğitim vereceğiz. Türkiye’de tiyatroya karşı hiçbir maddi beklentisi olmadan elinden gelen her türlü desteği veren nadir kuruluşlardan birinin Folkart olduğunu belirtmek isterim. Ülkemizde ve özellikle İzmir’de güzel sanatlar alanına gösterdiği ilgiden ve verdiği destekten dolayı başta Folkart Yönetim Kurulu Başkanı sayın Mesut Sancak olmak üzere emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EĞİTİM KADROSUNDA KİMLER VARDI?

Volkan Severcan, Bora Severcan, Hülya Savaş, Ziya Kürküt, Şule Demirezen, Candan Günay, Meltem Yorulmaz, Banu Gökçül, Gürol Tonbul, İbrahim Raci Öksüz, Murat Kodallı, Yeşim Alıç, Yüksel Aymaz, Oktay Keresteci, Sim Tolga, Şafak Ersözlü, Bora Seçkin, Burak Oray, Hasan Alptekin, İbrahim Sarıtaş.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.