'Folklorama 2024' İzmir'de!

'Folklorama 2024' İzmir'de!

Türk folklorunun sanatsal yansıması 'Folklorama 2024' İzmir'de sahneye çıkıyor.

Türk kültürünün zenginliği ve çeşitliliği, İzmir Elhamra Sahnesi'nde sahnelenecek olan Folklorama 2024 müzikaliyle bir kez daha hayat bulacak. 6 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 20.30'da İzmirli seyircilerle il kez buluşacak olan bu muhteşem eser, geleneksel ve modern folklorik sanat formlarını bir araya getirerek unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

b-3.jpg

Serdar Yalçın'ın önderliğinde hazırlanan eserde, Türk müziğinin köklü geleneğinden ilham alarak yaklaşık 100 türkü arasından özenle seçilen ve düzenlenen türküler, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinin ve dansçılarının performansıyla birleşerek izleyicilere büyüleyici bir gösteri sunuyor.

Eserin yönetmeni Çağrı Köktekin, Folklorama'nın yaratım süreci hakkında şunları belirtiyor: "Folklorama, Türk kültürünün derinliklerine inen, geleneksel ve çağdaş sanat formlarını bir araya getiren bir yolculuktur. Bu eseri, Türk ve dünya halklarını buluşturarak, zengin kültürel mirasımızı kutlamak için bir fırsat olarak görüyoruz."

Folklorama 2024, müzik sorumlusu Tuğçe Doruk, dekor tasarımcısı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımcısı Sevtaç Demirer, koreograf Murat Ersoyluoğlu, ışık tasarımcısı Emre Yürekli ve projeksiyon sorumlusu Ahmet Şeren gibi yetenekli İZDOB sanatçılarının iş birliğiyle hazırlandı.

Bu özel etkinlikte, Türk halk müziğinin en seçkin örnekleri, usta müzisyenler ve yetenekli solistler tarafından seslendirilecek. Sahnede 1. ve 2. soprano olarak Şeniz Çimen, Elif Şehir, Nazlı Alptekin, Beril Yürekli El gibi isimler; mezzosoprano olarak Evrim Keskin, Özdecan Olkun; tenor olarak Mehmet Alp Özkazanç, Muzaffer Soydan; bariton olarak Eray Kocatürk, Gökhan Varkan; ve bas olarak Hasan Alptekin, Enis Kızılgül, Barış Yener gibi deneyimli solist sanatçılar yer alacak.

Ayrıca, dansçılar Yasemin Altınel, Pınar İyiuyarlar, Gökçe B. Telkıvıran, Neslihan M. Kılıç, Aslı Öztürk, Selahattin Erkan, Barış Türksever, M. Onur Ünsün, Timur Varlıklı, Sertan Yetkinoğlu ile sahnede etkileyici bir görsel şölen sunmayı amaçlıyorlar.

Folklorama 2024, Türk kültürünün zenginliklerini ve çeşitliliğini yansıtarak izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Geleneksel ve modern unsurları bir araya getiren bu müzikal gösteri, izleyicileri dans, müzik ve coşkulu performanslarla dolu bir yolculuğa çıkaracak.

2 perde ve Türkçe olarak sahnelenecek Müzikal türündeki eser; 8 ve 9 Nisan 2024 tarihlerinde İzmirli sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Eserin biletleri Bornova Kültür ve Sanat Merkezi gişesinden ve online olarak biletinial.com adresinden temin edilebilir. İzmir Devlet Opera ve Balesi sezon etkinlik programı ile ilgili detaylara kurumun sosyal medya hesaplarından ve operabale.gov.tr web sayfasından ulaşılabilir.

b-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.