Fotoğrafçılara Biyometrik Eğitim

Fotoğrafçılara Biyometrik Eğitim

İzmir Fotoğrafçılar Odası Biyometrik Fotoğraflar konusunda üyelerini bilgilendirdi. 

İzmirli 100’e yakın fotoğraf firmasına yönelik hazırlanan eğitim seminerine Ege Bölgesi’ndeki fotoğrafçılar odalarının yöneticileri de katıldı.


Gelişen teknoloji ile birlikte fotoğrafçılık sektörünün önemli kan kaybına uğradığını hatırlatan İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, vesikalık fotoğraf çekiminin üyelerinin artık temel dayanağı olduğunu söyledi.
İnsanların artık cep telefonları ile bile kolayca fotoğraflar çektiğini belirten Yavuz, ‘Eskisi gibi film, makine ve aksesuar satışlarımız kalmadı. Baskılardan olan kazancımız çok düştü. Fotoğrafçıların artık stüdyo çekimleri ve vesikalıklar dışında önemli bir geliri yok. Dolayısıyla vesikalıklarda yaşanan gelişmeleri iyi takip etmek ve üyelerimizi bilgilendirmek bizim zorunluluğumuzdur’ diye konuştu.
Yeni pasaport ve kimliklerde biyometrik vesikalık fotoğraflar gerektiğini sözlerine ekleyen Murat Yavuz, ‘Biyometri, bireyin ölçülebilir fiziksel ve davranışsal özelliklerini tanıyarak kimlik saptamak üzere geliştirilmiş otomatik sistemler için kullanılan bir terimdir. Kişinin ölçülebilir biyolojik izlerini ifade etmektedir.

Biyometrik vesikalık fotoğraflar, standartları ICAO tarafından belirlenen ve Makinede Okunabilen Seyahat Belgelerinde kullanılan yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan ve yüz biyometrisinin tespit edilebildiği fotoğraflardır.


İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından istenilen vesikalık fotoğraf ebatı 50 mm x 60 mm, beyaz fonda ve desensiz olmalıdır. Fonda gölgeler oluşmamalıdır. Biz de üyelerimize bu yönde gereken bilgileri aktardık, çekimlere yönelik son teknolojik ürünleri tanıttık.’ dedi.

Yeni cihazların Fotokabinlerle ilgisinin bulunmadığını da ifade eden Yavuz, ‘Fotokabinler tüm fotoğrafçıların karşı olduğu, emniyet müdürlüğünde bağlı birimlerde kullanılan ve fotoğrafçılarla haksız rekabete giren bir cihaz. Ancak herhangi bir yanlış anlaşılma olmamalı. Biz bu semineri KODAK firmasının Türkiye distribütörü Nart Elektronik katkılarıyla yaptık. Fotokabinlerle ilgisi bulunmayan biometrik cihazlar konusunda firma yetkilileri oda üyelerimize indirim de yapacak’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.