Füze saldırısında ölü sayısı yükseliyor

Füze saldırısında ölü sayısı yükseliyor

Rus ordusunun Ukrayna'nın Çernihiv kentine gerçekleştirdiği füze saldırısında ölü sayısı 7'ye, yaralı sayısı 117'ye ulaştı.

Rus ordusunun Ukrayna'nın kuzeyindeki Çernihiv kentini hedef aldığı füze saldırısının bilançosu ağırlaşıyor. Çernihiv Belediye Başkanı Oleksandr Lomako sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye, yaralananların sayısının ise 117'e yükseldiğini duyurdu.

Şehir merkezindeki meydanın hedef alındığı saldırıda tiyatro binası, park halindeki araçlar ve çevredeki dükkanlarda da hasar meydana geldi.

aw011723-04-001.jpg

"RUSYA'NIN BU SAVAŞI KAYBETMESİ GEREKİYOR"

İsveç'e çalışma ziyaretinde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bir Rus füzesi şehrin tam merkezine, Çernihivimize isabet etti. Bir meydan, bir üniversite, bir tiyatro. Rusya'nın acı ve kayıp gününe dönüştürdüğü sıradan bir Cumartesi. Ölü ve yaralılar var. Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Rus terörüne karşı dünyayı birleştirmek için daha fazlasını yapalım. Yaşamın kazanması için Rusya'nın bu savaşı kaybetmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

aw011723-01-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.