Galatasaray'da kritik tarih!

Galatasaray'da kritik tarih!

Mustafa Cengiz yönetimi, Dursun Özbek yönetiminin verdiği sözü yerine getirmek için futbolculara 5 milyon dolar ödeme yapacağı iddia edildi.

Yönetim ayrıca UEFA'ya vermek üzere, futbolculara 'Alacağım yoktur' kağıdı karşılığında yeni protokol önerecek. Tüm bunlar için de son tarih 31 Ocak!


Galatasaray'da büyük bir sürpriz yaparak başkan olan Mustafa Cengiz ve yönetimi, çok zorlu bir hafta bekliyor. Çünkü 31 Ocak'a kadar sıcak para krizini çözmek zorundalar. Çünkü eski başkan Dursun Özbek, seçin öncesinde sarı kırmızılı futbolcuların ekim ayına ait 5 milyon dolarlık ödemesini yapacağını taahhüt etmişti. Başkan Cengiz de 'yönetimde devamlılık esastır' prensibiyle bu ödeme için yoğun şekilde çalışmaya başladı. Yeni yönetimi 5 milyon dolarlık ödemenin dışında da yükümlülüğü var. 

UEFA KRİTERLERİ ŞARTI

Çünkü ekim ayı dışında kasım, aralık ve ocak aylarını kapsayan 3 aylık daha geçmiş dönem ödemesi var. Ama UEFA açısında aralık sonuna kadar olan ödemeler hayati. 

Bu anlamda 31 Ocak tarihi çok kritik. Zira Galatasaray'ın UEFA Finansal Fair Play Kriterleri çerçevesinde 31 Ocak'a kadar ödeme sorununu aşması lazım. Bunun için de futbolcular yeni bir protokol yaparak "Alacağım yoktur" kağıdını almak zorunda. 

'Borçsuzluk kağıdı' yerine artık banka dekontu isteyen UEFA, geçmiş dönem borçlarına dair şayet yeni bir protokol yapılırsa bu durumda 'borçsuzluk kağıdı'nı kabul ediyor. 

FUTBOLCULARA 4 KOLDAN PRES

Sarı kırmızılı yönetimin geçmiş dönemden kalan bu ödeme krizini aşması en çok da teknik direktör Fatih Terim ile özellikle yerli futbolcuların yakından tanıdığı büyük sevgi ve saygı besledikleri Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak çalışıyor. Bu ikili geçmiş dönemlerde de benzer durumlarda devreye girmişti. 

Sonuç itibariyle sarı kırmızı futbolcularla yapılacak görüşmeler sonunda yeni bir protokol yapılarak herkesten 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan alacakları konusunda "Alacağım yoktur" kağıdının alınması için yoğun şekilde çalışmalar yürütüyor. Söz konusu borçsuzluk kağıdının UEFA yönetimine en son 31 Ocak tarihine teslim edilmesi gerekiyor. 

Kaynak: Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.