Gazeteci Mehmet İnmez, polis adliye muhabirlerinin çalışmasını anlattı

Gazeteci Mehmet İnmez, polis adliye muhabirlerinin çalışmasını anlattı

Gazeteci Mehmet İnmez," Gazetecilikte en zor branş polis adliye muhabirliğidir"

TRT Kent Radyo da sayın İbrahim Akbulut tarafından hazırlanan programa Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez, İzmir'de görev yapan polis ve adliye muhabirlerinin çalışmaları hakkında söyleşi yaptı.

Gazeteci İbrahim Akbulut'un sorularını yanıtlayan Başkan Mehmet İnmez, İzmir'de görev yapan gazetecilerin polis, jandarma ve adliye'de haber alma konusunda zaman zaman sıkıntı yaşanmasına rağmen, diğer illere göre hızlı ve doğru bir şekilde bilgiye ulaştıklarını anlattı. Asayiş olaylarına bakan gazete ve televizyonların polis adliye muhabirlerinin görevlerinin zor olduğunu da anlatan İnmez," Gazetecilikte en zor branş polis adliye muhabirliğidir. İntihar, cinayet, kaza, afet, kavga, bomba patlaması, sel ve yağmurda ilk olay yerine giden polis muhabirleridir. O yaşanan kargaşa da gazeteci ilk doğru bilgiye ulaşıp, o anı anlatan en iyi fotoğrafı çekip hızlı bir şekilde kamuoyuna anlatmak zorunda. Polis muhabirinin aldığı bir yanlış ve eksik bilgi büyük bir hataya sebep olacağı gibi, toplumu da yanılmış olur. Polis muhabiri her zaman en doğru bilgiye araştırarak, teyit ederek ve vicdanına göre hareket edip ulaşır, gazete ve televizyona yansıtır" dedi.

İzmir'in asayiş yönünden huzurlu bir kent olduğunu da ifade eden Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı ve Habertürk gazetesi muhabiri Mehmet İnmez," İzmir asayiş açısından en güvenli şehirler arasında ilk sırada diyebiliriz. Eskiden kapkaç olayları vardı, ama şuan hiç kapkaç olmuyor. Hırsızlık oranı en az seviyeye indiği gibi, suç oranı düşmüştür. Huzur bir kentin olmasında polisin, jandarmanın başarısı kadar, cezaların artırılması, vatandaşın duyarlı olması ve güvenlik kameralarının her yerde olması büyük katkı sağlıyor " dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.