Gazeteci Yazar Eyce’nin Üçüncü Romanı ‘Islak Cinayet’!

Gazeteci Yazar Eyce’nin Üçüncü Romanı ‘Islak Cinayet’!

İzmir’de yaşanmış polise olayları romanlarında konu olarak işleyerek okuyucularıyla paylaşan Gazeteci Yazar Ali Eyce üçüncü romanını yazdı.

‘Aynalı Oda’, ‘Derin’ isimli iki romanın yazarı Eyce, ‘Islak Cinayet’ ismini taşıyacak yeni romanının  2018’in ilk aylarında okuyucularıyla paylaşacak.
 

Romanları gerçek hikayelerden
 

Yeni Asır, Sabah ve Takvim Gazeteleri’nde 25 yıl yargı muhabirliği yaptıktan sonra aktif gazeteciliği bırakan Ali Eyce, gazetecilik yaptığı yıllarda yazdığı iki romandan sonra üçüncü romanınıda tamamladığını açıkladı. 2013  yılında ilk romanı ‘Aynalı Oda’yla okuyucularıyla buluşan, iki yıl sonra 2016 yılında ikinci romanı ‘Derin’i çıkardı. Her iki romanında da İzmir’de yaşanmış ve yargıya intikal etmiş, gerçek olayları romanlarında işleyen Gazeteci Yazar Eyce, romanlarındaki gerçekliği kendi kalemindeki kurguyla birleştirerek okuyucularına sundu.
roman.png

‘Islak Cinayet’ yolda
 

Aktif gazeteciliği  bıraktıktan sonra roman Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi’nde basın danışmanlığı görevini üstlenen, hukuksal konuları ve avukatların yaşantısını derleyen Avukatlife Dergisi’nin de yayın kurulu başkanlığınıda yürüten Gazeteci Yazar Ali Eyce, üçüncü romanının çıkış sinyalini de yine sosyal medya platformu aracılığıyla verdi. Yeni romanıyla bilgisine başvurduğumuz Gazeteci Yazar Ali Eyce, yazımsal olarak tamamladığı, editöryal ve matbaa çalışmalarının kısa sürede bitmesini beklediği yeni romanını isminin ‘Islak Cinayet’ olarak belirlediğini söyledi. 
 

‘İzmir roman yazabilene en büyük kaynak’


Gazeteci Yazar Eyce, ilk iki romanında olduğu gibi üçüncü romanında da İzmir’de yaşanmış, adli mercilere gelmiş ve adaletin terazisinden tartılmış bir başka olayı ele aldığını belirterek şunları söyledi: “Hukuk dendiğinde İzmir her zaman bir adım önde olmuştur. Bunu gazetecilik yaptığım yıllarda da hep söylemişimdir. Türkiye’de farklı olaylar ve farklı yargısal sonuçlar hep İzmir’de, İzmirlilerin yaşantısından çıkmıştır. O yüzden İzmir’de özellikle yargı alanında  gazetecilik yapmak benim romanların için bulunmaz bir kaynağa sahip olmama sebep oldu. Türkiye’de polise roman tarzında gerçek olaylara dayanan romanlar yazabildiğim için düşünerek, tasarlayarak veya esinlenerek yazılan polise romanlardan romanlarımın farklı olduğunu düşünüyorum. Romanlarımda çok edebi sanatlar kullanmadan, azı hikaye, çoğu tafsir, betimleme yaparak insanlara sözlerimi, cümlelerimi vermeyi değil, zengin, gerçek bir hikayenin heyecanını vermeye çalışıyorum” dedi.


Eyce, üçüncü romanı ‘Islak Cinayet’in 2018 yılının ilk aylarında okuyucularıyla buluşacak şekilde yayıeviyle planlandığını da söyledi.

unnamed-(1)-309.jpg
ALİ EYCE KİMDİR?


Yazar, 1968 yılında Sivas'ta doğdu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nü 1991 yılında kazandı. Eğitimi sırasında Bornova Öğrenci Yurdu'nda kalırken kaleme aldığı 'tiyatro senaryosu'yla girdiği yarışmada ikincilik ödülü aldı. Yazdığı senaryo karşılığında kazandığı ödülle ilk fotoğraf makinesini alarak gazeteciliğe adımını attı. 1993 yılında Türkiye'nin en eski ve en büyük bölgesel gazetesi olan Yeni Asır Gazetesi'nde yargı muhabiri olarak göreve başladı. 25 yıl yargı muhabirliği görevi yaparak öğrendiği ve bulduğu haberleri Yeni Asır, Sabah ve Takvim Gazetesi'nde okuyucularla paylaştı..


Sürekli Basın Kartı sahibi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan yazar, gazetecilikte haber, araştırma ve yazı dizisi alanında birçok başarı ödülüne de layık görüldü.


İzmir'de ilk defa örgütlenen Yargıve Güvenlik Muhabirleri Derneği'nin kurucu ve seçilmiş ilk başkanı olarak da görev yaptı. Yargı muhabirliğinin kazandırdığı hukuki bilgiyle televizyon programcılığı yaptı. Halen Hukuki Araştırmalar Derneği Basın Danışmanlığını, Avukatlife Dergisi Yayın Kurulu Başkanlığı, internet üzerinden haber yayını yapan eycehaber’in genel yayın yönetmenliğini de yürüten yazar, evli ve iki çocuk babası.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.