Gazetecilik suç değildir

Gazetecilik suç değildir

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, gazetecilik faaliyetinin suç olmadığını bildirdi.

Hüner, yaptığı yazılı açaklamada, bugün  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Sözcü Gazetesi Sahibi Burak Akbay, İnternet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve Muhabir Gökmen Ulu hakkında operasyon başlatıldığını hatırlattı.

Operasyonun ardından Sözcü Gazetesi İzmir Muhabiri Gökmen Ulu'nun evine gittiğini belirten Hüner, şunları kaydetti:

''19 Mayıs Atattürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı günü gerçekleşen bu operasyonu çok manidar buluyoruz. Gökmen Ulu, gazetecidir. Tüm dünyada siyasi parti genel başkanları, başbakanlar, cumhurbaşkanları, devlet başkanlarının tatile gittikleri yer, kaldıkları mekanlar, yedikleri, içtikleri haber konusundur. Gökmen Ulu da 14 Temmuz Günü, 6 yıl görev yaptığı Marmaris'te Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir özel villada kaldığını öğrenmiş ve haber yapmıştır. 15 Temmuz gecesi, FETÖ darbe girişimi sırasında Sayın Cumhurbaşkanı, Gökmen Ulu ile Marmaris'te bir kısım basın mensubunu kabul ederek, 'Yurttaşlara Meydanlara sahip çıkın' açıklamasını yapmıştır. Gökmen Ulu da bunu Türkiye'ye o gece sozcu.com.tr sitesinden duyuran ilk gazetecidir. Daha sonra televizyon ekranlarından bu söz yinelenmiştir.  Gazetecilik suç değildir. Gazetecilik faaliyetinin terör örgütleriyle ilişkilendirilmesini kabul etmiyoruz. Gazeteler ve gazeteciler susturulursa, fısıltı gazetesi gibi tehlikeli ve karanlık bir mecraya girilir. Basın ve ifade özgürlüğünün temelinde halkın haber alma özgürlüğü yatar. Gazetecilere yönelik baskıcı uygulamalara bir an önce son verilmesini talep ediyoruz.''Yaklaşık 8 saat süreyle Gökmen Ulu'nun evinin önünde beklediğini, bu sırada bazı haber siteleri ve televizyonların Ulu'nun evinde arama yapıldığı, gözaltına alındığı yönünde haber yayınlandığını  anımsatan Hüner, algı operasyonuna yönelik girişimin ''gazetecilik mesleğine yakışmadığını'' dile getirdi.

Hüner, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin saat 18.00 sıralarında Ulu'nun Karşıyaka Bostanlı semtindeki evine gelerek ''evde arama ve gözaltı'' kararını tebliğ ettiğini, Ulu'nun avukatı Murat Ergün ile İzmir Barosu Karşıyaka İlçesi Komisyonunda görevli avukatların TEM polisleri ile eve girdiğini dile getirdi.Sözcü Gazetesine yönelik operasyonda, 4 şüpheli hakkında 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlamasına yer verildi.

''Gökmen Ulu yalnız değildir''...

Gökmen Ulu'yu Silivri'de yalnız bırakmayalım; arkadaşları olarak yazacağımız tek satır bile onun direncine direnç katacaktır. 

Adres : Bekir Gökmen Ulu

Silivri 9 Nolu F tipi kapalı cezaevi C8 61 koğuş

Silivri/İSTANBUL

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.