Gaziler Günü Urla'da coşkuyla kutlandı

Gaziler Günü Urla'da coşkuyla kutlandı

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı vermesi nedeniyle kutlanan "Gaziler Günü"nde Urlalı gaziler, halk ve kamu yöneticileri buluştu.

Gaziler Günü kutlaması öğrencilerin şiirleriyle renklendi. İzmir Vali Yardımcısı ve Urla Kaymakam Vekili Nihat Kaynar, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başsavcı Tuncay Çelik ile Siyasi Parti temsilcileri, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri törene katıldı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, İstiklal Marşı'nı okudu.

 

Törende Konuşan Vali Yardımcısı ve Urla Kaymakam Vekili Nihat Kaynar, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve özgürlüklerini sağlayan şehit ve gazilere Türk Halkı'nın minnettar olduğunu belirtti, "Bu ülke bize şehit ve gazilerimizin emanetidir" dedi. Emekli Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi 2. Başkanı Kıbrıs Gazisi Abdullah Ünay ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarını iletti. Ünay, "Türk askeri Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da Kore'de ve Kıbrıs'ta üstün mücadele ve inançla ülkesini savundu. Şimdi de yurt içinde ve dışında askerimiz kahramanca ülkesini savunmaya devam ediyor" dedi.

Gazilerimize Minnetlerimizi sunuyoruz

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da yayınladığı mesajında Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, yakın çalışma arkadaşı İsmet İnönü ve ülke savunmasında şehit düşenleri rahmetle andığını söyledi. Uyar, "Vatan savunmasında gözüpek, yiğit gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Uyar, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağına da dikkat çekerken, bu ruhun milli mücadele döneminden bugüne geldiğini de hatırlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.