Gediz ve İzmir Üniversiteleri Açılıyor!

Gediz ve İzmir Üniversiteleri Açılıyor!

Darbe girişiminin ardından kapatılan Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi büyük bir farkla tekrar açılıyor.

15 Temmuz darbe girşiminin ardından Fethullah Gülen'in terör örgütü Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasıyla yakın olduğu gerekçesiyle kapatılan İzmir Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi devlet üniversitesi olarak tekrar geri açılıyor. Eski isimleriyle açılmayacak olan üniversitelerden Gediz Üniversitesi Bakırçay Üniversitesi olarak İzmir Üniversitesi ise İzmir Demokrasi Üniversitesi adıyla açılacak. Her iki vakıf üniversitesi de devlet kontrolünde özerk üniversiteler olarak hareket edecek.

İzmir'deki kamu üniversiteleri 6'ya çıktı

Alınan kararla beraber İzmir'deki Üniversitelerin sayısı Ege, 9 Eylül, Katip Çelebi ve İleri teknoloji Üniversitesi ile açılacak olan İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi ile beraber 6 ya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama başkaydı

Üniversitelerin kapatılmasıyla beraber alınan karar doğrultusunda Gediz Üniversitesi'nin İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne İzmir Üniversitesi'nin ise Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bağlanmasına karar verilmişti. Yeni kararla beraber Şifa Üniversitesine ne olacağına karar verilemezken önceden alınan kararla beraber Üniversite binasının Ege Üniversitesi'ne hastahane binasının ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'ne tahsis edilmesine karar verilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum