“Gelin oyunu beraber bozalım”

“Gelin oyunu beraber bozalım”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in süt ve yemde bazı sanayicilerin oyun peşinde olduğunu belirtip “Oyunu bozarız” açıklamasına Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç'dan destek geldi.

GL Platform tarafından Burdur'da düzenlenen Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışında “uyanık” sanayicilere sert uyarısıyla gündeme gelen ve “Oynadığınız oyunu bozarız” açıklaması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Daniş'in üreticinin yanında yer aldığına dikkat çeken Tunç, destekten dolayı teşekkür etti. Tunç, “Devlet hep üreticinin yanında ama bir noktaya kadar. Örneğin sütte Et Süt Kurumu üretici lehine müdahale ediyor ancak onun da pazar payı belli. Önemli olan bu oyunun kuralı yazılırken üreticinin de dahil edilmesi. Bunun için de birliklerin daha güçlü olması, ürünün son tüketiciye ulaşırken aradaki halkaların kısaltılması gerekiyor. Biz üreticiye karşı oynanan tüm kötü oyunların karşısındayız, sayın Daniş'in uyarısı yerinde ve diyoruz ki gelin o oyunu birlikte bozalım” dedi.

İÇ EDİYORLAR
Yem girdilerinde devletin KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indirmesine karşın bunun yemin “ucuza” alındığı anlamına gelmediğini belirten Tunç, “Bazı yem sanayicisi ki onları artık herkes biliyor, bu indirimi iç ederek kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor ve yem fiyatları yine yükseldi. Biz bu uygulamanın yerine üretimin doğrudan desteklenmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Et ithalatını da değerlendiren Tunç, “Üretici uzun dönemli bir üretim politikası istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız tarım ve hayvancılıkta millileşmek gerektiğini söylerken yüzbinlerce kez haklı. Her ithalatta içimiz sızlıyor, karşı değiliz çünkü 80 milyon tüketicimiz var. Ancak ithalat yerine üretimi artıracak bir yol izlenmeli” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.