"Genç nesiller ülkemizin en büyük zenginliğidir"

"Genç nesiller ülkemizin en büyük zenginliğidir"

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş basın açıklamsında şunalrı söyledi, 

2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim yılı maalesef ki kurucu iradenin varlığını müfredattan çıkarılması, okul servis sorunları ve ailelerin uygulamalar neticesinde çocuklarını devlet okullarından özel okullara alması sorunlar sarmalında açılıyor.


Genç nesiller ülkemizin en büyük zenginliğidir. Günümüz rekabet ortamının çok çetin olması ve teknolojinin hızla ilerlemesi nedeniyle başta ülkemiz olmak üzere tüm ülkelerin eğitim sistemlerini, çağa uydurarak yeniliklere uyum sağlayabilecek, onlarca yıl sonrasını öngörerek planlamayı gerektiren bir anlayışla güncellenmesi gerekmektedir. Ama Bunu yaparken de Türk Devletini ve yüce Türk Milletini var eden Kurucu iradenin de müfredatta yer alması muhafaza edilmesi ve geleceğimiz  istikbalimiz olan evlatlarımıza okutulması gerekmekte idi.


Milli değerlerimizin her geçen gün törpülendiği bu dönemde, yapılan müfredat değişikliğinin yerinde olmadığı gelecek günlerde anlaşılacaktır. Dileğimiz bu hatadan bir an önce dönülmesidir. 


Teknolojik gelişmelerin paralelinde Dünya hızla ilerlemekte ve yenilenmektedir. Teknolojinin, bilginin kaynağı konumundaki ülkeler bu süreç zarfında öncü rol oynayacaklardır. Bu süreci iyi değerlendirmenin en iyi yolu iyi eğitim almış, nitelikli insan gücü yetiştirebilmekten geçer. Bilgi ve teknolojide donanımlı nesiller yetiştirirken, bu kapasitelerini ömür boyu Ülkemiz ve Ülke insanımız lehine kullanmaları içinde, Ahlak, İnanç ve mensubiyet yönüyle donanım sahibi olmalarını sağlamak, Türk Vatanına her zaman sevgiyle bağlı kalmalarını sağlamak gelecek nesillere borcumuzdur.
  

 Ezberci bir nesil değil, öğrencinin ruhsal gelişimini göz önüne alarak; araştıran, sorgulayan, özgüven sahibi ve her türlü soruna duyarlı nesiller yetiştirebilmeliyiz. Bölücü ve yıkıcı olmayan amacı Türk Milletinin bütünlüğü olan her türlü düşünceye saygılı ancak; Her söylediğinin arkasında duran, özü sözü bir, doğruyu her ortamda ne pahasına olursa olsun çekinmeden söyleyebilen, savunabilen bilinçli bir gelecek nesil arzu etmekteyiz.


    Dileğimiz güzel ülkemizin Milli ve Manevi değerlerini muhafaza ederek Türkiye’mizin modern dünyanın öncüleri arasında olmasını sağlayacak bireyler yetişmesidir. Eğitim tabandan tavana bir bütündür. Her aşamasında kalitenin yüksek tutulması, eğitim bilincinin herkese aşılanması gereklidir. En zorlu koşullara rağmen yurdumuzun her köşesinde fedakârca görev yapan öğretmenlerimize bu vesileyle taktirlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.
  

 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılına başlarken öğrencilerimizin heyecanlarını yürekten paylaşıyor, saygıdeğer öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar dilerim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.