“GENÇLER GELECEĞİMİZDİR”

“GENÇLER GELECEĞİMİZDİR”

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli gençlere güvendiklerini, bu güven nedeniyle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle  seçilme yaşının 25’ten 18 e düşürüleceğine dikkat çekti. 

Kerem Ali Sürekli Tepecik Göğüs Hastanesi’nde Robotik Kemotoropi İlaç hazırlama Ünitesi  açılışını yaptı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ile birlikte İzmirgaz’ı ziyaret ederek, 8 Mart’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle Kınık’ta  ilk doğalgaz meşalesinin  yakılması töreni için gerekli görüşmeler yaptı.

 AK Parti İzmir Gençlik Kolları’nın düzenlediği Genç Kürsü Programına konuk olan  Sürekli,  AK Parti’nin gençliği bakışını ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.Sürekli, “Gençlerimizin siyasette daha fazla görev almasını, daha fazla sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerimizin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Gençlerimize güveniyoruz, bu güvenimizi ifade ediyoruz. “Seçme hakkın varsa, seçilme hakkın da var” diyoruz. Temsilde adaleti sağlıyoruz. Seçilme yaşı 25’ten 18’e iniyor. Seçme ve seçilme yaşı aynı oluyor. Genç nüfusu yüksek olan ülkemizde gençlerin bakış açısı siyasete daha fazla yansıyor. Siyasete dinamizm geliyor, yeni nesiller çok daha erken yaşta tecrübe kazanıyor. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet ”diye konuştu.

 Sürekli şöyle konuştu:

 “Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkıyor. Temsiliyet genişliyor, artan nüfusun Mecliste temsili sağlanıyor, milletvekilleri kendi ilinin proje, icraat ve sorunlarına odaklanıyor. Meclisin yeni sistemle artacak olan iş yükü açısından, görev dağılımında kolaylık sağlanmış oluyor. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye kavuşuyor. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın yetkileri birleştiriliyor. Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasında geçmişte yaşanan türden siyasi gerilim ve krizler tarihe karışıyor. Daha istikrarlı bir yönetim sistemi geliyor. Daha hızlı karar alan, Daha hızlı icraat ve reform yapan bir yönetim modeli oluşuyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.