“GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZDİR.”

“GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZDİR.”

Belediye Başkanı Zeki Kayda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj

yayınladı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün de doğum günü olan 19 Mayıs’ı milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını vurgulayan Başkan Kayda, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin emanet ettiğimiz gençlerin elinde şekilleneceğini belirtti. Başkanı Kayda, mesajında şunları kaydetti:

“ Bundan 98. yıl önce 19 Mayıs‘ta Samsun’da temelleri atılan genç Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Gazi Mustafa Kemal’in büyük Türk milletiyle başlattığı mücadelenin fitili Samsun’da ateşlenmiştir. Bizim, bugünümüzün temelinde 19 Mayıs 1919 vardır.

Bu topraklarda bin yıllık varlığımızı daim kılmak adına, işgalcilere karşı gösterdiğimiz kahramanlık mücadelesi, diğer dünya milletleri tarafından hayranlıkla izlenmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından inşa edilmiş ve Türk gençliğine emanet edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en kutsal görevidir.

Gençliğe büyük önem veren Atatürk, ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ederek dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergilemiştir. En son 15 Temmuz ihanetinde gençlerimiz korkmadan bedenlerini tankların önüne yatırmış, canları pahasına Türk Milletinin geleceğine sahip çıkmıştır. Bu destansı davranış bir kez daha göstermiştir ki; bu devlet sonsuza kadar var olacaktır. Bundan hiç kuşkumuz yoktur.

Bizler; gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi, bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Salihli Belediyesi olarak gençlerimizin her türlü sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerini destekliyoruz. Önümüzdeki yıl Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile gençlerimiz dört yıllık üniversiteyi burada okuma fırsatı bulacaklardır. Atatürk Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu ile Salihli gençleri farklı etkinlikleri yapabilme olanağına kavuşacaklardır. Bütün Salihli halkımıza hayırlı olsun.Bu anlamlı günde, bizlere böylesine şerefli bir mazi bırakan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum.”

unnamed-253.jpg

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.