Genel Sekreter Sındır: “Sen yoksan bir eksiğiz!”

Genel Sekreter Sındır: “Sen yoksan bir eksiğiz!”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Nisan ayında yapılması beklenen Anayasa Değişiklik Kanunu'na ilişkin hayır çalışmalarına kahvehane toplantılarıyla başladı. 

Kınık, Dikili ve Bergama’da esnafla buluşan, kahvehane toplantılarında vatandaşlarla bir araya gelen Sındır, hemşerilerine “ Sen yoksan bir eksiğiz; senin oyunla kazanırız. Geleceğimize sahip çıkmak için sandığa gidelim” çağrısında bulundu.  

“BÖYLE DEMOKRASİ OLMAZ!”
Anayasa değişikliğiyle egemenliğin halktan alınıp saraya verilmek istendiğini belirterek sözlerine başlayan Sındır, “Kapı kapı dolaşıp halkımıza değişikliklerin 'tek adamlık' ve 'parti devleti' getireceğini yılmadan anlatacağız. Çünkü yapılmak istenen bir siyasi parti meselesi değil, onun üzerinde bir memleket meselesi, vatan melesi, demokrasi meselesi. Bu değişiklik onaylanırsa parlamento etkisiz, yetkisiz ve aciz bir duruma gelecek. Anayasamızda yazar ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’. Cumhurbaşkanı yüzde 51 oyla seçildiğinde milletin yüzde yüzünü temsil eden Meclisi ben seni istemiyorum feshedebiliyorum diyebilecek. Böyle demokrasi olmaz. Demokrasilerde parlamento en önemli kurumdur,  milletin temsil edildiği yegane yer parlamentodur ve demokrasinin de olmazsa olmazıdır” dedi. 
 
“TERÖR BİTECEK SAVI HİÇBİR DAYANAĞI OLMAYAN BİR YALAN”
Anayasa değişiklik teklifinin milletin iradesinden geçmemesi için yoğun bir çaba içerisinde olduklarının altını çizen CHP’li Sındır, “Bu ülkede huzur ve refah isteyen, barış ve gelecek endişesi olmadan yaşamak isteyen Cumhuriyetine, milletine, vatanına, bayrağına sahip çıkanlar bu referandumda hayır diyecek. Bu Anayasa değişikliğini getirmek isteyenler evet denmesini istiyor da; peki vatandaş neden evet diyecek? Bu değişiklik bu ülkeye ne iyilik getirecek? Neden evet denmesi için bir tane geçerli sebep söyleyemiyorlar? ‘Terör bitecek’ diyorlar. 15 yıldır tek başınıza iktidarsınız. Terörle ilgili hangi kanunu, yasayı çıkarmak istediniz hangi kararı almak istediniz de alamadınız? Bir söyleyin. Dolayısıyla terör bitecek savı hiçbir dayanağı olmayan tam bir yalan.  Tek adam gelirse nasıl çözecek terörü?   dedi.  

“SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ, SENİN OYUNLA KAZANABİLİR”
 1923 öncesi olduğu gibi el ele kol kola olunması gerektiğini söyleyerek sözlerini sonlandıran Genel Sekreter Sındır, “Bu bir sistem değişikliği değil rejim değişikliği.  1923 öncesi bu vatanın kuruluşu ve kurtuluşunda nasıl bir heyecan ve birlik varidiyse bugünde bu değişikliğe karşı el ele kol kola olunması gerekiyor. Çünkü bir karşı devrim hareketidir.  Anayasa değişikliğine Hayır demek Bağımsız Cumhuriyetimizi dimdik ayakta tutacak. Siyasi parti kimliğimizden öte yurttaş kimliğimizle bu ülkeye bu vatana bu millete bu bayrağa ve tabi ki demokratik laik sosyal hukuk devletine ve güçlü bir parlamenter demokrasiye sahip çıkmamız gerekir. Ülkücüsünden, muhafazakarına, mütedeyyinine, dindarına ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bu seçimde geleceğimiz, demokrasimiz oylanacak. Bir oy bir oydur. Sen yoksan bir eksiğiz. Senin oyunla referandumu kazanabilir anlayışıyla herkesi sandığa taşımamız lazım. Geleceğimize sahip çıkmak için muhakkak sandığa gidelim. Millet egemenliğine son veren Anayasa değişikliğine geçit vermeyelim” dedi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.