"Geride kalanlar..."

"Geride kalanlar..."

Anılarımızdan, geçmişimizden, elimizden kayıp giden fotoğraflardan…

 

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında Fotoğraf Sanatçısı Aydın Tunaboylu’nun “Geride Kalanlar” fotoğraf sergisi EÜ Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Her birinin ayrı hikayesi olan eserler, konukları geçmişe yolculuğa çıkardı. Serginin açılışına Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Zafer Özden, Dokuz  Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu, Fotoğraf Sanatçısı Aydın Tunaboylu, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu,  “Acaba biz bugün kendi kişiliklerimizi mi yeniden şekillendiriyoruz yoksa eskiye mi özen duyuyoruz, işte bu yüzden ‘Geride Kalanlar’ ismi çok önemli. Fotoğrafı geçmişi yeniden şekillendirmek olarak görüyorum. Geçmiş ve uzakta olan her şey heyecan vericidir ”diye konuştu.

Sergi sahibi Fotoğraf Sanatçısı Aydın Tunaboylu ise  “Yazı uçar, söz uçar, fotoğraf uçar,  her şey burada başlar,  önemli olan imge ve anlam” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.