Göksel Kortay'dan ders niteliğinde söyleşi

Göksel Kortay'dan ders niteliğinde söyleşi

Duayen sanatçı Göksel Kortay Sahne Tozu Tiyatrosu'nda tiyatroseverler ile buluştu.

Duayen sanatçı Göksel Kortay Sahne Tozu Tiyatrosu'nda tiyatroseverler ile buluştu. Haldun Dormen Sahnesi'nde gerçekleştirilen söyleşiye yoğun bir katılım oldu. Merak edilen sorular soruldu. Göksel Kortay'ın cevapları ile söyleşi adeta ders niteliğinde geçti. Usta sanatçı dilimize verdiği önemi anlatarak Türkçenin yanlış kullanılmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Türk Tiyatrosu'nun geleceği hakkında konuşulan söyleşide Göksel Kortay "Ben  Türk Tiyatrosu'nun geleceğinden çok ümitliyim. Kendisini sürekli geliştiren donanımlı oyuncular yetişmeye başladı. Çok disiplinli, çok başarılı tiyatrocular var. Teknik anlamda da yavaş yavaş gelişmeye başladık.  Ama beni en çok sevindiren seyircinin yüzde doksanı artık gençlerden oluşuyor. " diyerek mutluluğunu paylaştı. 

Tiyatrocu olmak isteyenlerin önlerine çıkan engellerde asla vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulayan Göksel Kortay "Öğrencilerimizi eğitip, yetiştirdikten sonra benim tabirimle vahşi bir ormana salıyoruz. O gençler de oradaki çalıyı, buradaki dikeni bertaraf ederek yollarını bulup aydınlığa çıkmaya çalışıyorlar. Biz o yolda nasıl ilerleyeceklerini öğretiyoruz onlara" diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu. 

Söyleşi sonunda tiyatroseverler kendilerini Göksel Kortay ile buluşturan Sahne Tozu Tiyatrosu'na teşekkür etti. Sahne Tozu Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören ise sezon boyunca birçok usta sanatçının Sahne Tozu Tiyatrosu'na konuk olacağının müjdesini verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.