Goldman Sachs da kripto para üretimine başladı

Goldman Sachs da kripto para üretimine başladı

Goldman Sachs, Circle ismini verdiği kendi kripto parasını kullanıma sundu.

Genelde kripto paralara mesafeli olan finans dünyası şirkeleri, merkezi bir otoriteye bağlı olmayan bu tarz değerlere uzak durmayı tercih ediyor. Ancak bu durumu tersine çevirecek önemli bir gelişme yaşandı. Finans dünyasının en büyük firmalarından biri olan Goldman Sachs, kendi kripto parasını ürettiğini açıkladı. Firma ürettiği kripto paraya Circle adını verdi ve kullanıma sundu.

Microsoft, Google ve Facebook gibi teknoloji devleri kripto para reklamlarını yasaklarken, finans dünyasının devlerinden Goldman Sachs'ın attığı bu adım ilginç oldu. Zira uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'ın Circle USD Coin adını verdiği kripto bu ölçekte bir finans kuruluşu tarafından geliştirilen ilk kripto para olma özelliğini taşıyor.

ABD dolarına endeksli

Circle, diğer kripto paralar gibi istikrarsız olmaması için Amerikan dolarına endeksli olarak geliştirdi. Yatırımcıların her bir Circle karşılığında bir dolara sahip olmaları gerekiyor. Kısacası Circle, Amerikan dolarının blok zinciri teknolojisiyle çalışan bir hali olarak da tanımlanabilir.

Goldman Sachs, ABD dolarına endeksli ve istikrarlı bir kripto paranın, blok zinciri teknolojisinin ödeme, yatırım ve satın alma işlemlerinde daha fazla kullanılmaya başlamasına hizmet edeceğine dikkat çekti. Godman Sachs bünyesinde faaliyet gösteren Circle ayrıca dünyanın en büyük kripto para madencilerinden Bitmain’in başını çektiği yatırım turundan 110 milyon dolar topladığını duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.