Google Chat ile iMessage’a rakip oluyor

Google Chat ile iMessage’a rakip oluyor

Google, Android Lollipop ile mesajlaşma servisleri arasında boy göstermek için çalışmalar yapmıştı. Bu girişimler WhatsApp ve Apple’ın iMessage‘ı kadar başarılı olamamıştı.

Şimdi ise Google Chat ile mesajlaşma alanından tekrardan boy göstermeye hazırlanıyor.

Google Chat tüm platformlara geliyor!
 

Google Chat yani sohbet olarak isimlendirilen bu girişim, sektör geleninde desteklenen bir mesajlaşma standartına sahip olacak. Apple’ın iMessage servisine rakip olmak için geliştirilecek olan Chat uygulaması Rich Communication Services yani Zengin İletişim Servisleri olarak isimlendirilen standart mesajlaşma servislerindeki tüm özelliklere sahip olacak.

Google’ın mesajlaşma uygulaması Chat sadece Android de değil diğer platformlarda da çalışması ile iMessage’a bu noktada üstünlük sağlıyor. Ancak bu noktada gizlilik işin içerisine girdiğinde Chat’in bazı eksik yönleri ortaya çıkıyor.
Google Chat’in WhatsApp ve iMessage gibi uçtan uca şifreleme sistemini kullanmayacağı söyleniyor. Bu da araya girebilecek olan 3. kişilerin konuşmalarınızı okuyabileceği anlamına geliyor. Google tahminlerimize göre, gizlilik konusunda bir değişiklik yapıp uçtan uca şifrelemeye geçecektir.

Tüm platformlarda kullanılacak olan Chat uygulaması eğer başarılı olursa, Apple’dan karşı bir hamlenin geleceği söyleniyor. Chat’in başarılı olması durumunda; Apple, iMessage hizmetini başta Android olmak üzere diğer platformlara da sunabilir. Ancak bunun güvenlikten dolayı gerçekleşmeyeceğini, iMessage’ın iOS ve macOS‘e özel kalacağını düşünüyoruz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.