Google, dijital kayıt defteri teknolojisini yeniliyor

Google, dijital kayıt defteri teknolojisini yeniliyor

Google'ın bulut bilişim hizmetlerinde kullanmak üzere bir dijital kayıt defteri (digital ledger) teknolojisi geliştirmeyi planladığı açıklandı

Bloomberg'in şirket içi kaynaklara dayandırdığı habere göre, Google'ın  çatı şirketi Alphabet Inc.'in bulut bilişim birimi, müşterilerin veri  transferlerini bulut üzerinde işleyip doğrulayabilecekleri bir dijital kayıt  defteri teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Şirket bu sayede hem kendi bulut bilişim hizmetlerini büyük  rakiplerinden farklılaştırmayı hem de blok zinciri teknolojisiyle internette veri  transferinin yeni yollarını geliştiren genç şirketlere karşı teknoloji alanındaki  lider konumunu korumayı amaçlıyor.

Şirketin bu amaçla geliştireceği yazılımın ne zaman piyasaya  sunalacağı konusunda bilgi verilmezken, diğer şirketlerin de kendi bulut  ağlarında çalıştırabilmesi için yazılımın herkesin kullanımına açık, "beyaz  yaftalı" bir versiyonunun üretileceği belirtildi.

Şirketler, blok zinciri ve diğer dijital kayıt defteri  teknolojilerini, internette güvenli bir şekilde veri aktarmak ve bu aktarımları  kayıt altına almak için kullanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.