Google ile fatura ödeme dönemi!

Google ile fatura ödeme dönemi!

Google ile fatura ödemek artık mümkün! Firmanın yeni hizmeti sayesinde Hindistan’da kolayca fatura ödenebiliyor.

Amerikan teknoloji devi, Hindistan’da geçtiğimiz sene Google Tez adını verdiği ödeme sistemini devreye almıştı. Tez uygulaması ile para gönderme ve alma işlemleri kolayca gerçekleştirilebiliyordu.

Google Tez fatura ödeme özelliğini devreye aldı

Hindistan’da yeni devreye alınan özellik sayesinde  fatura ödemek de mümkün hale geldi. WhatsApp Payment ile aynı altyapıyı kullanan Tez uygulaması, NFC ile uzun zamandır para gönderme özelliğine sahipti.

Bugün yapılan güncellemeyle birlikteyse Hindistan’ın Turkcell, Digiturk gibi kuruluşlarına ait faturalar ödenebiliyor.

Nasıl fatura ödenir?

Eğer Hindistan’da yaşıyorsanız, ücretsiz olarak Tez’i kullanabilir, UPI üzerinden 70 farklı bankadan birisini kullanarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Fatura öderken veya düzenli ödeme talimatı verirken telefonunuza gelen 4 haneli doğrulama kodunu sisteme girmeniz gerekiyor. UPI tarafından gönderilen SMS doğrulandıktan sonra ödemeniz gerçekleştiriliyor.

Hindistan’ın yerli ödeme sistemi hakkında önemli iddialar!

Hindistan hükumeti tarafından desteklenen UPI, ödeme sistemi hem WhatsApp hem de Google tarafından kullanılmaya başladı. Sistemin WhatsApp tarafından kullanılmaya başlamasının hemen ardından ise önemli iddialar ortaya atıldı. UPI, Paytm başta olmak üzere tüm rakiplerinin saldırısına uğradı.

Rakipler, Hindistan’ın yerli ödeme sisteminin Amerikalıların kontrolüne girdiğini iddia ediyor. Konunun detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.