Google, o eklentileri mağazasından kaldırdı

Google, o eklentileri mağazasından kaldırdı

Google, sahte reklamlar konusunda yeni bir atak yaptı.

Chrome kullanıcılarının tarayıcı verilerini topladığını belirlediği sahte reklam engelleme eklentilerini Google, Chrome Web Mağazasından kaldırdığını ve bu durumdan 20 milyon kişinin etkilendiğini açıkladı.


Tüm dünyada arama devi olarak bilinen Google, geliştirdiği chrome tarayıcısının web mağazasında, 20 milyon kişinin etkilendiği bir sahtecilik durum yaşandı. Bunun doğrultusunda Google konu ile ilgili hemen açıklama yaptı. Açıklamalara göre, sahte olarak görünen Reklam engelleme eklentilerinin, tüm kullanıcıların verilerini usulsüz bir şekilde topladığını ve zararlı kodlar bulunduğu belirtildi. Bu kodların arasında kullanıcıları tedirgen eden “Adblock Pro” adında bir yazılımın da olması dikkat çekti.

Google’ın Chrome Web Mağazası’ndan kaldırdığı eklentiler arasında AdRemover for Google Chrome, uBlock Plus, Adblock Pro, HD for Youtube ve Webutation gibi eklentiler bulunuyor. Bu beş eklentiden üçü, mağazada reklam engelleme eklentisi adı altında yer alsa da diğer ikisi de aynı sahteciliği uyguluyor.

AdGuard'ın raporunda göre 20 milyon kullanıcının yarısını sadece bir eklentinin etkilediği belirtiliyor. Bu da 10 milyon gibi yüksek bir rakama tekabül ediyor. Sizde bu zararlı eklentileri kullanıyorsanız, tarayıcınızdan hemen ilgili eklentiyi kaldırmalısınız. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.