Google, Türkçe Asistan için testlere başlıyor!

Google, Türkçe Asistan için testlere başlıyor!

Google, beta sürecinin ardından Google Asistan’ı Türkçe lisanslı olarak Türkiye’de kullanıma sunacak.

Geçtiğimiz ay Google’ın en kullanışlı uygulamalarından biri olan Google Asistan'ın Türkçe olacağı haberini sizlere aktarmıştık. Amerikalı teknoloji devi Google, hem iOS hem de Android’li cihazlarda kullanılabilen dijital asistanı Google Asistan’ı ülkemizde Türkçe olarak sunmaya hazırlanıyor. 

Türkiye’deki test kullanıcılarına servisi denemeleri için davetiye göndermeye başlayan Google, beta testlerinin tamamlanmasının ardından Google Asistan’ı Türkçe lisanslı olarak Türkiye’de kullanıma sunacak. Böylelikle artık direkt olarak Türkçe iletişim kurabileceğiz.

Google, test kullanıcılarına gönderdiği davetiye, Google Asistan sürecinde öğrendikleri bilgileri başka kimseyle paylaşmamaları gerektiğinin altını çiziyor. Önümüzdeki birkaç haftalık süreçte başlayacak olan Google Asistan Beta programının ne zaman tamamlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Google Asistan, hava durumu, navigasyon, restoranlar, arama yapma, konuşarak SMS yollamak, spor müsabakalarının detaylı sonuçları, çeviri hizmeti ve daha aklınıza bile gelmeyecek tonla özelliği içerisinde barındırmakta.

Bir diğer getirilen özelliklerinden biri de devamlı konuşma özelliği oldu. Bu sayede asistan konuşmanızın devam edeceğini anlayarak sizi sürekli “Hey Google” veya “OK Google” demekten kurtaracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.