Google'dan biyoteknolojiye dev yatırım

Google'dan biyoteknolojiye dev yatırım

Bu işte gelecek var dedi, 300 milyon dolar yatırdı

Uzun vadede sağlık dünyasının en önemli alanı olacağına inandığı biyoteknolojiye eğilen Google, Avrupa'da bu alanda çalışan şirketlerine para yatırmaya başlıyor.

Google'ın bu yöndeki atılımının son ayağı İsveçli yaşam bilimleri yatırımcısı Medicxi'ye 300 milyon dolar yatırım yapması oldu. Novartis gibi bir ilaç şirketi ile bir başka yaşam bilimi şirketi olan Verily'nn  yanı sıra, Google'ın çatı şirketi Alphabet de bu şirkete büyük miktarda yatırım yapanlar arasına girdi.

BİRÇOK İLAÇ DEVİNE YATIRIM VAR

Verily, daha önce GlaxoSmithKline, Sanofi, Novartis ve Johnson&Johnson gibi ilaç şirketlerine yatırım yaparak, diyabet yöbnetiminden robotik ameliyata kadar değişen alanlarda teknoloji çalışmalarını destekledi. Geçen ay ise Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) başkanı Robert Califf'i de çalışanları arasına aldı.

Google'ın kardeş şirketlerinden Calico ise yaşlanmayla mücadelede kullanılacak tedaviler üzerinde çalışıyor. Grubun yatırım şirketi GV (Google Ventures) ise bugüne dek, çoğu ABD merkezli onlarca sağlık startup'ına yatırım gerçekleştirdi.

KLİNİK DENEYLERE DESTEK OLACAK

Bugün açıklanan yatırım ise, daha önce Index Ventures'a bağlı olan Medicxi için bir ilk oldu. Bununla, kamu ve özel kurumların orta seviye II. Faz klinik geliştirmeye ulaşmış ürünleri desteklenebilecek.

Apple ve Microsoft gibi teknoloji şirketleri de sağlık alanında yatırımalr yapıyorlar. Modern bilişim yeteneklerinin ve sistemlerdeki minyatürleşmenin tıbbî tedavilerin gelişimini hızlandıracağını iddia eden şirketler, yatırımları için özellikle biyoteknoloji alanında gelişmiş olan Avrupa merkezli şirketleri tercih ediyorlar. Avrupa'daki endüstri üniversiteler ve bilim insanlarıyla yoğun olmasına karşın, büyüklük olarak ABD'dekilerin gerisinde kalıyor. Avrupa'da biyoteknoloji endüstrisinin büyüklüğü 2015 yılında 25 milyar dolar büyüklüğündeyken, ABD'de 108 milyar dolar büyüklüğündeydi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.