Göztepeli seni nasıl sevsin?

Göztepeli seni nasıl sevsin?

Ali Eyce yazdı; Göztepeli seni nasıl sevsin?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’den belediye başkanlarını aday gösterirken geçmişlerine sanırım çok da iyi bakmamış.

İzmir’de neler yaptıklarına, neler yapmadıklarına, İzmirlinin onlara bakış açılarına, geçmişte İzmirlilerle ters düşüp, düşmediklerini pek de dikkat etmemiş sanırım.

gjxuckixgaa5iqa.jpg

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu!

İzmir’in gözbebeği, İzmir’in futbol mabedi, İzmir’in gururu Göztepelilerin bir dönem tepkisini çeken, sert eleştirilerine maruz kalan, çalıştığı oda ve kendisi hedef tahtası haline gelen isim.

Seçime sayılı günler kala İzmir’in merkezi Konak’ta Göztepe taraflarının en çok konuştuğu isim olarak sosyal medyada gündeme oturan isim Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu!

Göztepeliler neden tepkilerin de haklı!

Önümüzdeki yıl Süper Lig’e çıkma ve oynama ihtimali yükseklerde olan İzmir’in köklü futbol kulübü Göztepe’nin mabedi Gürsel Aksel Stadyumu var!

Yapımı konusunda ciddi tartışmaların, tepkilerin ve isteklerin olduğu, bir çok engelleme ve karşı çıkmaya karşı yapılması bitirilebilen ve bugün Göztepelilerin, Göztepe sevdalılarının göğüslerini gere gerek gittikleri, ‘Burası bizim evimiz’ dedikleri stadyum.

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, işte bu stadın yapılmaması için elinden geleni yapan, aklından geçeni söyleyen kişi olarak Göztepe’nin tarihinde yerine almış.

O dönemde Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde Sekreter olan ve aynı zamanda statlarla ilgili itiraz mekanizmalarının çalışması için oluşturulan grubun da başında olan Konak Belediye Başkan Adayı Mutlu, stadın yapılmamasını çeşitli sosyal, kültürel ve yaşamsal nedenler karşı çıkan isim.

Bu karşı çıkması karşısında hem kendisi, hem başında bulunduğu çalışma gurubu, hem de sekreterliğini yaptığı oda yönetimi çok ama çok tepkiler, tehditler, linç girişimlerine maruz kalmışlar.

Bugün İzmir’en en güzel statyumu olan Göztepe Gürsel Aksel Stadyumunun yapılmasın karşı çıkmak, Göztepelileri karşına almak akılla açıklanacak bir yanı yok doğal olarak.

Başkan Adayı Mutlu, bu gün Konak Belediye Başkan Adayı olarak Göztepelileri, Göztepe oturanlara ne kadar şirin görünmeye çalışırsa çalışsın, üç, beş kişiye ulaşmaya, üç, beş kişinin elindeki o oyu almaya çalışırsa çalışsın, geçmişinden gelen bu talihsiz duruma maalesef telafi etmeye gücü yetmiyor.

Göztepe taraftarını çok ama çok iyi tanırım, her şeyi unutur ama bir şeyi asla unutma, Göztepe’nin aleyhine çalışanı!

Göztepelilerin ne merak ettiği şeyi, ben de merak ederek sorup yazımı tamamlayayım.

CHP Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 1 Nisan sabahı Konak Belediye Başkanı olursa, Göztepe’de birkaç hafta sonra Süper Lig’e çıkmayı garantilerse, itiraz ettiği, karşı çıktığı, yapılmaması için mücadele ettiği Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’na gidebilecek mi?

İtiraz ettiği, yapılmaması için mücadele ettiği, bununla ilgili çalışma gurupları kurduğu Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda, bütün Göztepeliler birlikte, ‘Şanlı Göztepe’ diye bağırabilecek mi?

“Göztepe’yi sevmeyen s. Gitsin” diye tezahürat yaparsa Göztepe taraftarı, “Arkadaşlar o döneme o dönemdi. Ben bu stadı çok sevdim, Göztepe’yi de çok sevdim. İtiraz ettim ama benim fikirlerimi boş verin. Dün dündür, bugün bugündür. Ne güzel stadımız var, ne güzel Göztepe’miz var” mı diyecek?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.