GÜÇLÜ BİR YÜRÜTME, GÜÇLÜ BİR PARLAMENTO GELİYOR

GÜÇLÜ BİR YÜRÜTME, GÜÇLÜ BİR PARLAMENTO GELİYOR

Kerem Ali Sürekli, Bergama İlçe Danışma toplantısını katılarak, Anayasa değişikliği ve olası bir referandum hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali  Sürekli, Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir  Rejim değişikliği olmadığını, önerilen Anayasa değişikliğinin  federal yapı ve federasyon içermediğini, sistemle güçlü bir yürütme güçlü bir parlamentoyu hedeflediklerini açıkladı.

Kerem Ali Sürekli, Bergama İlçe Danışma toplantısını katılarak, Anayasa değişikliği ve olası bir referandum  hakkında açıklamalarda bulundu.  Bergama’da karakollarını da gezerek  polis teşkilatına moral veren  Sürekli, Kayseri'de gerçekleştirilen hain saldırıda yaralanarak gazi olan Furkan Özlü’yü de evinde ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Sürekli, Anayasa değişikliğinin insanların kafasını karıştırarak rejim değişikliği yapılacakmış gibi göstermenin yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanlığı Sistemi rejim değişikliği değildir. Rejimin adı bellidir, Cumhuriyettir ve 1923 yılında kurulmuştur. Millet iradesi her şeyin önündedir. Bizim önerdiğimiz Cumhurbaşkanı sisteminde federal yapı yok, federasyon yok, üniter yapı var. Yani, tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan. Bu ilkelerden taviz yok” diye konuştu.

Anaysa değişikliği ile   ekonomik ve siyasi istikrar sağlanacağını ve bürokratik oligarşiye son vereceklerini ifade eden Sürekli  Anayasa değişikliği hakkında şu bilgileri verdi.

“Bu sistemde kesinlikle koalisyona yer yok.  Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimini birlikte yapacağız. Bir cumhurbaşkanı seçeceğiz yürütmenin başı, yürütme ona bağlı, bir de meclis seçeceğiz. Bu da yasama organı. Parlamento gücünü kaybediyor diyorlar, tersine parlamento daha da güçleniyor. Ama güçler ayrılığı keskinleşiyor.  Bir tarafta Cumhurbaşkanı, bakanlar, bürokratlar var. Diğer tarafta da parlamento var. Parlamento yasa yapacak, Cumhurbaşkanı başkanlar ve ekibi bu yasayı uygulayacak.  Cumhurbaşkanı’nın kararname yetkisi var, yürütmeyle, günlük işlerle ilgili konularda acil işlerde tasarrufları olacak. Cumhurbaşkanı’nın çıkardığı kararnameyi parlamento beğenmezse çıkardığı kanunla onu etkisiz hale getirebilecek. En önemli değişiklik ise bakanlar milletvekili olamayacak. Çünkü, yürütme Cumhurbaşkanı’ndan Bakan bürokratlara kadar apayrı bir organizasyon şemasına kavuşacağı için onlar sadece icraat yapmakla mükellef olduğu için yasama ve yürütmeyi birbirinden ayırdığımız için milletvekili bakan  olamayacak olursa milletvekilliği düşecek”

REFERANDUMA HAZIR OLUN

Anayasa değişikliğinin mecliste 350 üzerinde kabul oyu alacağına inandığını ifade eden Sürekli, “Meclis başkanını dışında tutarsak Ak Parti grubu firesiz 316 kabul oyu verecektir. MHP’nin desteğiyle de referandum sınırını çok rahat aşacağımıza inancım tam hiç kimse başka şeylere heveslenmesin. Ondan sonra top bizde ve teşkilatlarda. Referanduma hazır olun. Milletin önüne çıkacağız ve kendimiz anlatacağız. Teşkilatlar olarak çalışacağız. Ben milletimizin sağduyusuna güveniyorum. Milletimiz inşallah en az yüzde 60 oyla Cumhurbaşkanı sistemine onay verecektir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.