GÜLDEN ARTUN YENİ RESİMLERİYLE TEM’DE

GÜLDEN ARTUN YENİ RESİMLERİYLE TEM’DE

Tem Sanat Galerisi, Ressam Gülden Artun'un son yapıtlarını 4 Mayıs – 17 Haziran 2017 tarihleri arasında Nişantaşı'nda sergiliyor

Gülden Artun, 1977 yılında Berlin Güzel Sanatlar Akademisi'nde başladığı resim öğrenimini 1983 yılında Marwan atölyesinde Meisterschülerin olarak bitirdi. 1981'de "Akademie der Künste" teşvik bursu, 1990'da Berlin Kültür Senatosu çalışma bursunu kazandı. Sanatçı şimdi çalışmalarını Almanya'da Emsdetten şehrinde sürdürmektedir.Gülden Artun, bir resmin kendi öyküsüne başlamasına ve onu olgunlaştırmasına cömertçe izin verir. İnsanlık hallerimizi, sevginin, öfkenin, rehavetin, ölçüsüzlüğün resim olmuş halini görürüz onun eserlerinde. İnsanın doğası, uyumu ve zıtlıkları, yaşamın kıvrımları, renklerin müzikalitesi, ortaya çıkan tınılar, düşünsel, düşsel çeşitli boyutlar ve bunların birbirlerine kucak açması bu resimlerin özünü ortaya çıkarır.Sanatçının kendi diline adapte ettiği belirgin bir nesnelliğin, doğanın, rengin, düşüncenin kısaca yaşamın doğurganlık ve zenginliğinin hakim olduğu her resim ayrı bir öyküdür. Nesnenin doğası, kadifenin yumuşaklığı, tülün sis, sisin tül haline dönmüş şekli, kartların duvarlar, yelpazeler ve sanki tanınmayan fotoğraflar olmuş halleri, kırılgan duruşları ile insan yaşamlarına yaptıkları üstü kapalı göndermeler, nesnelerin birbirleriyle olan ilişkileri, bize anımsattıkları, yatayların sonsuzluğu, dikeylerin inadı, onlara yüklenen içerikler bizi adeta varoluşumuza yaklaştırmaya çalışırlar.
 Resimlerinde, çeşitli temalar, yaşamlar, çözümler ve çözülemeyenlerin aksettirdiği melankoli vardır aynı zamanda. Bir çok resimde dolaylı ve dolaysız beliren çocuk gelinler gerçeği gibi. Bu bazen pembe bir ev, kara konfeti veya bir şeker kelebeği olarak karşımıza çıkar. Duraklarda bekleyen yolcular vardır. Onlar, bitmeyecek gibi gelen bu bekleme esnasında, bilinçsizce, o anın dışına kaçma isteğiyle kendilerini, düşüncelere, anılara ve hayallere kaptırarak özgürleştirirler; bu olgular sonra resimlerde yerini bulur.Bu sergide, sanatçının kendine özgü resimsel düşüncesinden ortaya çıkan bir karşı geliş vardır. Doğanın kısmen kendi sureti işlense de asıl onun parlaklığı ve yoğunluğu gözlemlenir. Resimlerde zaman kavramı olarak özellikle renklerin canlılığında yatan, güçlü bir şimdi olgusu baskındır.
 Bu ilginç sergiyi galeride izleme olanağı bulamayanlar, Tem Sanat Galerisi'nin  www.temartgallery.com  adresinde devamlı güncel tutulan sayfalarında sergiye, galeri sanatçılarına ve geçmiş sergi arşivlerine  ulaşabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.