Güldürürken, “Kadınları üzmeyin” mesajı verdiler

Güldürürken, “Kadınları üzmeyin” mesajı verdiler

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Kadın Tiyatro Kulübü, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çıktıkları yolda, ikinci oyunları “Kırıklar”ın galasını yaptı.

 

Kültürpark İsmet İnönü Sanat Markezi’ndeki organizasyon, İZSİAD yönetimi ve üyeleri ile ailelerini buluşturdu.

Usta oyuncu ‘Kekeçoğlan’ Fatih Altın yönetiminde yaklaşık dokuz aydır provalara devam eden İZSİAD Kadın Tiyatro Kulübü’nün amatör oyuncuları, Turgut Özakman’ın eseri Deliler’den uyarlanan oyunu başarıyla sergiledi, ayakta alkışlandı. Türkiye’nin efsane mizah ikilisi Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın kurduğu Devekuşu Kabare Tiyatrosu ile hayatımıza giren ve yozlaşan sosyo-kültürel, siyasi ve ekonomik toplumsal yapıyı hicivlerle ele alan eser, yine çok güldürdü. Alaturka Band Grubu’nun canlı müzikleri ise esere renk, salona coşku kattı. Oyunun sonunda hep birlikte sahneye çıkan oyuncular ve Fatih Altın, “Kadınları hor görmeyin. Adaletli ve eşit davranın” mesajı verdi.  

“Kırıklar” adlı uyarlama eserde, kadınları ötekileştirici yaklaşımları biraz daha öne çıkardıklarını vurgulayan İZSİAD Kadın Komisyonu Başkanı ve İZSİAD Başkan Vekili Mukaddes Çelik, “Oyun, talep gelmesi halinde ülkenin her yerindeki SİAD’ların sosyal sorumluluk projelerine destek sağlanması için hazırlandı. Hedefimiz, kadın ve erkeğin bir bütün olduğunu, sağlıklı toplumun temel taşının karşılıklı saygıdan geçtiğini anlatmaktı. Bu yönüyle eser, ısrarla kadını hor gören, çoğu gez görmezden gelen, önemsemeyen, ezmeye çalışan zihinlere de güçlü bir mesaj olacaktır” dedi.

unnamed-227.jpgunnamed-(10)-012.jpgunnamed-(1)-159.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.