Gümrükçü: "Yücel aday olmasaydı, oyunu bana verirdi”

Gümrükçü: "Yücel aday olmasaydı, oyunu bana verirdi”

CHP Çiğli İlçe Başkan Utku Gümrükçü, 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresinde il başkanlığına resmi olarak aday olduğunu açıkladı

Hafta sonu gerçekleşecek il kongresi öncesi il başkanlığına aday olan isimler resmi açıklamalarını yapmaya başladı. CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, bugün Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koyumun ardından, il binasında basın açıklaması yaparak il başkanlığına resmi olarak aday oldu. Toplantıya;  CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ve birçok parti üyesi katıldı.  

Ayrıca Gümrükçü,  kimsenin dayatmalarıyla değil, kendi iradesiyle aday olduğunu belirterek, “Ben bu kongrede hiçbir belediye başkanıyla yarışmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin birliğe ihtiyacı var. Dayatmalara değil. Hep birlikte 7 Ocak’ta sandıkta çiçekler açacak. 2019 da İzmir’in dağlarında çiçekler açacak” şeklinde konuştu.  

Ayrıca rakibi Deniz Yücel hakkında da konuşan Gümrükçü, “Deniz benim kardeşim. Kendisini çok seviyorum. Geçen kongrede il delegelseydi ve oyunu bana verdi. Bu kongrede aday olmasaydı, oyunu bana verirdi” dedi.  

“BİZİM ARKAMIZDA ÖRGÜTÜN GÜCÜ VAR”

Gümrükçü, “7 Ocak için bir yolculuğa çıktık. Hep birlikte tam bağımsız Türkiye için sizin sesiniz olduk. Bizim mücadelemiz tarihi bir mücadele, ülkenin bütünlüğü, Mustafa Kemal’i yaşatma mücadelesi. Hep birlikte yaşatacağız.  Bizim arkamızda siz varsınız. Bizim arkamızda Mustafa Kemaller, Deniz Gezmişler, bizim arkamızda örgütün gücü var. Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk. Kitabımız Nutuk. İlhamımızı buradan alıyoruz. Bütün kademelerde görev yaptım. İzmir’i partimi biliyorum. Bundan dolayı da ben de varım diyorum” diye belirtti.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN BİRLİĞE İHTİYACI VAR,  DAYATMALARA DEĞİL”

18 yaşından beri CHP’de siyaset yaptığını ifade eden Gümrükçü, “Sizlere birlikte mücadele ettik. O sandıkta kimsenin dayatmasıyla değil, kendi irademizle yani sizlerin iradesiyle aday olduk. İzmir’in parti emekçiler burada. Hepsine saygılarımı iletiyorum. Partiye emek vermiş kadınları selamlıyorum. Biz sizlerle birlikte büyük bir mücadele yapacağız. Ben bu kongrede hiçbir belediye başkanıyla yarışmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin birliğe ihtiyacı var,  dayatmalara değil. Hep birlikte 7 Ocak’ta sandıkta çiçekler açacak. 2019 da İzmir’in dağlarında çiçekler açacak. Önce İzmir.

“İZMİR’İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇACAK”

Partinin birliği her şeyin üstünde olduğunu dile getiren Gümrükçü, “ Hiçbir arkadaşımızı eleştirmeyeceğiz. Hepsi bizim yoldaşımız. 2015 de bir seçim yaşadık aynı şeyleri yaşamayacağız. Bu kongre Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’den yürekli bir ses verecek. 7 Ocak’ta sandıkta birleşe birleşe kazanacağız. İzmir’in dağlarında çiçekler açacak. İzmir’in bütün sokaklarını el birliğiyle donatacağız. Salonlarda değil sokaklarda olacağız” dedi.

Son olarak basın mensuplarının rakibi Deniz Yücel hakkında düşüncelerini sorulduğunda ise Gümrükçü, şöyle cevap verdi: “Deniz benim kardeşim. Kendisini çok seviyorum. Geçen kongrede il delegelseydi ve oyunu bana verdi. Bu kongrede aday olmasaydı oyunu bana oyunu verirdi”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.