GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞLADI

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞLADI

Çiğli Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki fotovoltaik enerjili uzay çatılı pazar yerinde deneme elektrik üretimi başladı, 10 gün içinde belediye şantiyesinde kullanılabilecek.

Çiğli Belediyesinin Uğur Mumcu Mahallesinde bulunan 16 bin 500 metrekarelik şantiye tesislerinin kullandığı elektrik enerjisinin tamamını karşılayacak olan sistem, şantiye tesislerinin hemen yanında yapın pazar yerinin çatısına kuruldu.  Güneş ışınından elektrik enerjisi üreten 1600 adet fotovoltaik güneş paneli, 6 bin metrekarelik uzay çatılı kapalı pazar yerinin çatısına 30 derecelik açı ile yerleştirildi.  Güneş panelleri anlık 404 kw’lik, yıllık ise 650 bin kwh enerji üreterek, belediye şantiyesinin tüm elektrik enerji ihtiyacını karşılayacak. Güneş enerjisinden maksimum düzeyde yararlanılan sistem deneme üretime başladı. Üretilen elektrik 10 gün içinde belediye şantiyesinde kullanılacak.

Çiğli’de ilk

Kendi elektriğini üretmenin ekonomik anlamda belediyeye büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Hasan Arslan, Çiğli’de böyle bir yatırımın daha önce yapılmadığına dikkat çekti. Başkan Hasan Arslan, belediye şantiyesinin yıllık enerjini bu sistemden sağlayacaklarını belirterek “Aylık 20 bin lirayı bulan şantiye elektrik faturasından kar edeceğiz. Güneşi bol bir kentte yaşıyoruz ve elektrik enerjisi üretmememiz için hiçbir neden yok. Araştırdık ve kendi enerjimizi üretmeye karar verdik. Altta semt pazar yeri üstte ise elektrik üreten enerji panellerimiz var. Tüm şantiyemizin elektriğini buradan karşılayacağız. Şantiyemiz yeni yapılan seramızla daha da büyüyecek. Bu nedenle kendi enerjimizi üreterek önemli oranda tasarruf sağlayacağız. Deneme üretimimiz başarılı. Bir hafta on gün içinde kendi elektriğimizi şantiyemize vereceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.