Güney Afrika uzay teleskobu yaptı!

Güney Afrika uzay teleskobu yaptı!

Güney Afrika uzay teleskobu MeerKAT’İn tamamlandığı bir tören ile duyurdu. MeerKAT ile Güney Afrika uzay çalışmalarında önemli bir role sahip olacak.

Ulusal televizyon istasyonlarından canlı olarak yayınlanan bir törenle, Güney Afrika’da tasarlanan ve finanse edilen güçlü MeerKAT radyo teleskobunun tamamlandığı duyuruldu. MeerKAT teleskobu, Güney Afrika’nın uluslararası uzay çalışmalarına katılmasına olanak sağlayacak.


Her biri 13.5 metre çaPında, 64 çanaktan oluşan MeerKAT, türünün en hassas teleskobu olarak dikkat çekiyor. Bu sayede MeerKAT ile gökyüzü daha önce görülmemiş bir şekilde haritalanabilecek.

330 milyon dolarlık MeerKAT projesi, Square Kilometre Array (SKA) isimli geleceğin kıtalararası bir gözlem tesisinin parçası olacak. SKA projesi tamamlandığında, dünyanın en büyük radyo teleskobu olacak.

SKA gene müdür Phil Diamond, MeerKAT ile Güney Afrika’nın astronomi ve veri bilimi çalışmalarında öncü ülkelerden biri olacağını söyledi. Ayrıca SKA ile elde edilecek başarının, MeerKAT’E dayandığını söyledi.

MeerKAT önümüzdeki birkaç ay içinde tamamen bilimsel olarak hazır hale gelecek. 2016 yılında parçaları toplanma başlanan teleskobun, zamanında ve sorunsuz bir şekilde bitirilmiş olması da Güney Afrika’nın bu konuda ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor.

MeerKAT göreve başladıktan sonra, 64 çanağından her biri radyo sinyallerini uzaydan toplayacak. Daha sonra 64 çanağın verileri birleştirilerek, gökbilimciler için faydalı verilere dönüştürülecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.