Gürer, hac kurası bekleyen vatandaşların sorunlarını meclise taşıdı

Gürer, hac kurası bekleyen vatandaşların sorunlarını meclise taşıdı

HAC KURASI BEKLEYEN VATANDAŞLAR: "HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, hac farizasını yerine getirmek için yıllardır sıra beklemek zorunda kalan vatandaşların mağduriyetini dile getirdi. 
 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hafta sonu Niğde merkeze bağlı Dündarlı beldesini ziyaretinde 11 yıl önce hac başvurusu yapıp halen bu kutsal görevini yerine getiremeyen vatandaşların sorununu dinlediğini belirtti. 
 
HAC KURASI BEKLEYEN VATANDAŞLAR: “HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”
 
Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’da, Dündarlı beldesindeki vatandaşlarla arasında geçen diyaloğu şu şekilde anlattı: “Dündarlı beldesinde birkaç hemşerim yanıma geldi.  ‘Hükûmete selam söyle” dediler ve eklediler: ‘Biz hac farzını yerine getirmek için on bir yıl önce başvurduk, hâlâ sıra gelmedi. O gün için 8 bin lirayla hac farzını yerine getirmek mümkündü, ekonominin bozulmasıyla bugün hac farzı için gitmemizin maliyeti 4-5 kat arttı. Hâlâ hacca gidemedik, mağduruz. Hükûmete hakkımızı helal etmiyoruz. Bunu var, Mecliste söyle’ dediler. Ayrıca, bazı kayırmalarla hacca giden kurum, kuruluş, kişilerin de olduğunu ifade ettiler. Bunu belirtmek istiyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.