GÜVEN, 17 NİSAN SABAHINI TARİF ETTİ

GÜVEN, 17 NİSAN SABAHINI TARİF ETTİ

Referandum çalışmalarının son günlerine girilirken, CHP İzmir'den 17 Nisan sabahıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Referandumda Hayır'ın kazanacağının artık iyice netleştiğini  ifade ederek, AKP cephesinin de aslında Hayır için çalıştığını söyledi.

Konak meydanında saha çalışması yapan ve vatandaşlara hayır'ı anlatan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven,16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referandum sonucunun, Hayır çıkacağından en ufak bir tereddütleri olmadığını açıklayarak, "İzmir'in Türkiye'deki hayır oylarının lokomotifi olacağını" belirtti. Başbakan ve Bakanların İzmir'i  15 yıl kadar geç hatırladığını, onlarında farkında olmadan, Hayır için çalıştıklarını ifade eden Güven, açıklamasında şunlara yer verdi.

TÜRKİYE 17 NİSAN'DA HAYIRLI BİR SABAHA UYANACAK

Bugün İzmir'den 17 Nisan sabahını görür gibiyiz. Tüm Türkiye'de vatandaşlarımız Türkiye'nin kaderini, geleceğini tek adama bırakmamanın, ülkede demokrasinin devam edeceğinin, Egemenliğin yine millette kalacağının ve Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin geleceğinin sağlama alındığının huzuru ve mutluluğuyla , çok hayırlı bir sabaha uyanacak. Hayır demenin vicdani rahatlığı, sınırsız yetkiler isteyenlere "dur bakalım o kadar da değil" demenin, çocuklarımızın geleceğini garanti altına almanın gururuyla uyanacağız 17 Nisan sabahına. Sakarya'da, Dumlupınar'da,Çanakkale'de, Hakkari'de, İstanbul'da, İzmir'de ve tüm ülkemizde bu vatan, özgürlük ve cumhuriyet için şehit olmuş her şehidimizin emanetine sahip çıkmanın onuru olacak içimizde. O gün anlayacağız ki, Hayır demek, kendimize, çocuklarımıza, komşularımıza, kardeşliğimize, demokrasimize ve Türkiye'mize sahip çıkmak demekmiş. Bir inat uğruna, iktidar sarhoşluğuyla her şeyin sahibi ben olayım, her şeye ben karar vereyim, ben tüm milletten daha akıllıyım, benden başka kimseye gerek yok  diyenin önüne, milletin iradesi koymak, milletten ve bu ülkeden daha önemli bir şey yok demekmiş.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DA HAYIR İÇİN ÇALIŞIYOR

Aylardır neden hayır denmesi gerektiği anlatmalarına rağmen, Hayır için halen onlarca yüzlerce sebep olduğunu belirten Güven "Hayır için daha söz edemediğimiz bir çok sebep var. Anlattıklarımızın yanında aylarca süre olsa bile yine yeni sebepler sunup hayır'ın hayati önemini anlatacak durumdayız. Ama bunca bakan, Başbakan ve cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp Evet için tek geçerli  sebep sunamamanın hırçınlığı ve endişesi içindeler. Bunu bütün milletimiz görüyor. Aslında onların Evet için çıktıkları her miting, her toplantı, Hayır demenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Aslında farkında olamadan onlarda Hayır için çalışıyor. Meydanlarda, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sataşmaktan, onunla uğraşmaktan, onun üzerinden kampanya yürütmeye çalışmaktan başka bir şey yapmıyorlar hepimiz görüyoruz.  Bu hem genel başkanımızdan, hem de Hayır kampanyasının gücünden nasıl korktuklarının açık bir göstergesidir. Ama bizim sataşmalarla, yalanla dolanla, sığ kavgalarla uğraşacak vaktimiz yok. Onlarınki saltanat ve iktidar, bizimkisi, memleket ve millet meselesi. İşin özü budur" dedi.

AKP İZMİR İÇİN 15 YIL KADAR..

AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana, İzmir'in muhalif ve karşı duruşunu cezalandırmak için her fırsatı kullandığını söyleyen Asuman Ali Güven "İzmir özgürlükten, çağdaşlıktan, adaletten ve cumhuriyetten yana tavır koyduğu için AKP her fırsatta İzmir'i ötekileştirdi. Yatırım dedikleri şey İzmir'e özel yatırımlar değil, kıyısından köşesinden İzmir'den geçen projeler. Kaldı ki İzmir'e, olmaz ya hizmet yağdırmış bile olsalar, vatandaşlarımız bunun bir iktidar seçimi olmadığını farkında. Anlayacağınız Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar İzmir'i ikna etmek için 15 yıl kadar geç kaldılar" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.