Güven "Her iki yanlıştan da dönülmesi sevindirici"

Güven "Her iki yanlıştan da dönülmesi sevindirici"

CHP'DEN CİNSEL İSTİSMAR VE DERSHANELER AÇIKLAMASI

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kamuoyunun gündeminde olan ve yapılan değişikliklerle geri çekilen Cinsel İstismarı yasası ve Belediye Dershanelerinin kapatılmasını içeren Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişiklik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Güven "Her iki yanlıştan da dönülmesi sevindirici. Keşke kamuoyu ve meclis bu hatalı kararlarla uğraşıp gerilmeseydi"  diyerek şunları ifade etti.

HANGİ AKIL VE MANTIKLA

Özellikle kamuoyunda büyük infial yaratan ve tecavüzcü affı diye adlandırılan düzenlemenin hangi akıl ve mantıkla sunulduğunu anlamak  mümkün değil.  Sanki ülkenin hiç sorunu yokmuş gibi adeta ülkenin ortasına bir bomba bırakıldı. Günlerce bu konuya, haklı olarak infial boyutuna gelen tepkiler verildi. En büyük tepkiyi de, eylemi de CHP olarak biz ortaya koyduk. Kadın ve Gençlik kollarımızdan Milletvekillerimize ve Genel Başkanımıza kadar hepimiz bu  düzenlemenin geri çekilmesi için sürekli olarak çabaladık. Kamuoyunun bu konudaki baskısı da elbette yadsınamaz ve çok değerliydi. Ancak hala bu düzenleme iptal edilmiş veya düzenlemeden vazgeçilmiş değil. Komisyona gönderilmesinin endişesini taşıyoruz. Benzer bir şekilde yeniden karşımıza çıkarsa, daha büyük bir mücadeleyi inanıyoruz ki halkımızla birlikte ortaya koyacağız. Bu konuda takibimizde mücadelemizde bitmedi.

AKP'NİN, ÜCRETSİZ EĞİTİMDEN RAHATSIZLIĞINI ANLAYAMADIK

CHP İzmir İl Başkanı Güven, Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan ve sonrasında yapılan değişiklikle yeniden açılan, Belediyelerin ücretsiz eğitim veren dershaneleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Güven "Kararla  birlikte adeta şok olduk. AKP'nin ihtiyaç sahibi, maddi durumu yeterli olmayan ailelerin çocuklarına, belediyelerimizin ücretsiz eğitim vermesinden, sınavlara hazırlamasından nasıl bir rahatsızlık duyduğunu anlamak mümkün değildi. Elbette derhal tepkimizi ortaya koyduk. Bizler halk için, sosyal adalet için, aydınlık geleceğimiz çocuklarımız için siyaset yapıyoruz. Çocuklarımızın geleceğine pranga, ailelerinin hayallerine darbe vuran bu kararnameye karşı çıktık. Dershaneleri olan belediyelerimiz talimata ve baskılara rağmen bu eğitim yuvalarını kapatmadılar. İsim değişiklikleriyle, farklı uygulamalarla gençlerimizin eğitim ışığından uzak kalmaması için eğitime devam ettiler. Mecliste milletvekillerimiz mücadele etti, bu KHK' nın büyük bir hata olduğunu anlattılar. Biz İl Başkanlığı olarak, ortak hareket etmek için toplantılar düzenledik yapılan eylemlere katıldık. Sonunda bu mücadelelerimiz ses getirdi ve AKP yaptığı yanlıştan dönerek, KHK' da yapılan düzenlemeyle bu dershanelerim kapatılması kararından vazgeçildi.  Bu mücadelede korkusuzca dershanelerini kapatmadan, gençlerimize sahip çıkan Belediye Başkanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Unutmamak gerekir ki, konuyu görüşmek üzere makamında ziyaret ettiğimiz İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız' da konu hakkındaki uzlaşı ve ilgili yaklaşımıyla bizleri mutlu etmiştir. Kendisine de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

UMARIZ AKP DERS ALIR

Bu yaşananlardan iktidarın ders almasını umduklarını belirten CHP İzmir İl Başkanı "Her iki kararla da geri dönülemez, toplum vicdanını derinden yaralayacak sonuçlar yaşanacaktı. CHP olarak bu kadar büyük tepki göstermemizin, eylemler ortaya koymamızın sebebi budur. Eğer bu düzenlemeleri halkımızla birlikte iptal ettirmemiş olsaydık, yaşanacak büyük infiali, toplumdaki gerginliği ve telafisi olmayacak hataları hep beraber yaşayacaktık. Bu yaşananlarda ortaya çıkarmıştır ki, artık OHAL ve  KHK ile Türkiye'yi yönetmeye çalışmak büyük hatadır. Ülkemizde daha büyük erozyonlar, ayrışmalar ve adaletsizlikler yaşanmaması için OHAL' e derhal son verilmelidir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.