Güvendağı'nda 3 Farklı Grup Etkisiz Hale Getirildi

Güvendağı'nda 3 Farklı Grup Etkisiz Hale Getirildi

Çukurca’da çetin arazi şartları ile bilinen Güvendağı Üs Bölgesine sınır ötesinden 3 farklı istikametten sızma girişiminde bulunan terörist grup, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi

Hakkari Çukurca’da Güvendağı Üs Bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristler güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.
 
Edinilen bilgiye göre, 03 Mayıs gecesi saat 22.00 sularında Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırın sıfır noktasında bulunan Güvendağı Üs Bölgesine sızmaya çalışan bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Güvendağı Üs Bölgesine sızmayı hedefleyen teröristler, askerin anında karşılık vermesiyle neye uğradıklarını şaşırdı.
 
Sızma girişiminde bulunan teröristleri, Gerki Tepe Üs Bölgesinde bulunan birlik tespit ederken, aksam saat 10.00’da başlayan ve sabaha karşı 03.30 sularına kadar devam eden çatışma esnasında bölgeye anında taarruz helikopterleri sevk edildi. Yakın hava desteği kapsamında 2 tanesi Doçka mevzii olan 4 adet silah mevzii, 2 mağara ve bölgedeki 2 sığınaktan oluşan 8 hedef, Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları tarafından vuruldu.
 
Hakkari'de çatışma!
 
Yaşanan sızma girişiminin detayı ise sonradan ortaya çıktı. Bölücü terör örgütü, sızma girişimini sınır ötesinden 3 farklı istikametten planladı. Fakat teröristlerin planlarını güvenlik güçleri bozdu ve anında karşılık vererek teröristlere çok sayıda zayiat verdirdi. Çatışma sırasında 2 terörist etkisiz hale getirildi ve teröristlerin silahlarıyla beraber çok sayıda roketatar ele geçirildi. Arazide arama ve tarama faaliyetleri devam ederken, bölücü örgütün kayıplarının çok fazla olduğu öğrenildi.
 
Çok çetin arazi şartlarına sahip olan ve lojistik faaliyetlerin havadan yapıldığı Güvendağı Üs Bölgesi, geçtiğimiz yıl Ekim ayında terör örgütüne önemli zayiatlar verdirilerek kontrol altına alınmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.