Güzelbahçe'deki delege listesi çok tartışılacak

Güzelbahçe'deki delege listesi çok tartışılacak

Seçimin ardından bayan belediye personelinin tuvalete sürülmesi ile gündeme seçimleri sonrası gözler delege listelerine çevrildi. Delege seçilen isimler yeni bir tartışma yaratacak gibi.

CHP Güzelbahçe'deki delege seçimlerinde muhalif liste çıkaran ve ilçe başkanlığına aday olan ilçe yönetim kurulu üyesi Vural destek veren belediye çalışanı Mine Bilir Şahin’i de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ndeki görevinden alınarak 1.Balıkçı Barınağında bulunan WC temizliğine görevlendirilmesinin ardından akılara seçilen delege listesinde kimler var sorusu geldi.

Delege listelerinde yer alan isimler vay canına dedirtecek türden. Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin başkanlık makamında çalışan neredeyse tüm personeli delege yazmış. Delege yapılanlar sadece bunlarla da sınırlı değil. 
Sarmaşık Operasyonu sonrası tutuklanan ve 2014 Yerel Seçimleri’nde aday adayı olarak başvurduğu CHP’den aday gösterilmediği için geçtiğimiz dönem DSP’den Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı olan ve kendisi hakkında sert eleştirilerde bulunan selefi Ertan Avkıran’ın yakın akrabaları da var listede; 

İşte dikkat çeken o isimler;

Mustafa İnce'nin Makam Katında Olanlar;
Sekreterleri;

Hatice Karaman (Yalı Mahallesi)
Fulya Türkelli (Yaka Mahallesi) Türkelli halen il başkan yardımcılığı görevini de yürütüyor.
Basın Danışmanı Çağlayan Bilgen (Yalı Mahallesi)
Şoförü Mustafa Korkut'un eşi Senem Korkut (Yelki Mahallesi). Mustafa Korkut aynı mahalleden ön seçim delegesi oldu.
Şantiye Amiri Mahmut Akyüz (Mustafa Kemal Paşa Mahallesi)
Garaj Amiri Murat Buldak (Yelki Mahallesi)

MECLİS ÜYELERİ; 

Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin 13 üyesinden 11'i meclis üyesi oldu. Keramettin Yüksel Vural Gezer'in listesini desteklediği için seçilmezken, Başkan İnce'ye yakın isimlerden biri olan Alparslan Kandemir'de delege listesine yazılmadı. İlçe de en çok tartışılan konulardan biride Kandemir'in neden yazılmadığı oldu. İşte delege olan Belediye Meclis Üyeleri;

"Kazım Çam(mevcut ilçe başkanı), İsmail Kandemir, Belgin İpekoğlu, Memet Eren, Özer Ertuğrul, Özar Parlar, Aras Kaynarca, Yaşar Üremiş, Zeynep Ferda Demirbaş, Soner Tanrıkulu ve Osman Kaçmaz"

Avkıran'ın Yakın Akrabaları Ekibi

Bu arada delege listelerinde Sarmaşık Operasyonu sonrası tutuklanan ve 2014 Yerel Seçimleri’nde aday adayı olarak başvurduğu CHP’den aday gösterilmediği için geçtiğimiz dönem DSP’den Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı olan ve kendisi hakkında sert eleştirilerde bulunan selefi Ertan Avkıran’ın yakın akrabaları ve yakın çalışma arkadaşları var. İşte o isimler;

Aynur Avkıran (Yaka Mahallesi), Gülşah Avkıran (Atatürk Mahallesi), Süleyman Sevim (Atatürk Mahallesi, Nuray Pehlivan (Yalı Mahallesi), Zekeriya Ekren (Kahramandere Mahallesi) ve Atilla Mutman (Kahramandere Mahallesi)

Listede dikkat çeken en büyük özellik ise yarısının fazlasının belediye çalışanı olması yada belediye çalışanların akrabası olması. İlçe kulislerinde bu durum Mustafa İnce'nin seçimi kaybetme korkusuna bağlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.