Hacker da ‘Felaket Tellalı’ çıktı!

Hacker da ‘Felaket Tellalı’ çıktı!

Onur Akay’ın da sosyal medya hesabının hacklendiği ve Twitter adresinin başka birilerine satılmak istendiği ortaya çıktı.

İstanbul polisinin çökertilen hacker çetesine yönelik soruşturması sürerken, çetenin mağdur ettiği isimlerin listesi her geçen gün kabarıyor. Ünlü isimlerin sosyal medya hesapları ile mail adreslerini fishing (olta) yöntemiyle ele geçiren ve yakalanan hacker'ların, ünlü şarkıcı Onur Akay’ın da Twitter hesabını üç defa hackledikleri öğrenildi.

HACKER DOĞRUYU YAZMIŞ!
 

Duyurduğu kötü haberler nedeniyle 'Magazin dünyasının felaket tellalı' olarak ün yapan ses sanatçı Onur Akay'ın, 14.06.2016 tarihinde Twitter adresi hacklenmiş ve hacker’lar tarafından yazar Sadettin Kaplan’ın vefat ettiği duyurulmuştu. Akay, daha sonra yaptığı açıklamada, “Twitter hesabım çalındı. Lütfen dikkate almayınız. Ne yapacağımı şaşırdım." demişti. Ancak yazar Sadettin Kaplan’ın o tarihte gerçekten vefat ettiği ve hacker’ın doğruyu yazdığı anlaşıldı.

“MAHEKEMEYİ GERİ ÇEKTİ”
 

23.03.2017 tarihinde ise Onur Akay’ın Twitter hesabı ikinci kez hacklenmiş ve 80'li yıllarda fantezi türünde şarkıları ile popüler olan Devran Çağlar'ın, Almanya'da hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Bir magazin programında Çağlar’la yüzleşen Onur Akay , hesabının hacklendiğini söylemiş ancak Devran Çağlar bu açıklamaya inanmayarak Akay'ı reklam yapmakla suçlamış ve mahkemeye vermişti. Çökertilen hacker çetesine yönelik soruşturma sonrası, Çağlar’ın mahkemeyi geri çektiği de öğrenildi.

“HESABI SATMAYA ÇALIŞMIŞLAR”
 

Geçtiğimiz Eylül ayında ise üçüncü kez Twitter hesabı hacklenen ünlü şarkıcı Onur Akay’ın resmi Twitter adresinden, bir döneme damga vuran ve Turnike isimli programıyla milyonları ekran başına bağlayan, Güner Ümit’in vefat ettiği duyurulmuştu. Akay’ın bugüne kadar attığı 10 binden fazla olan tüm tweet’lerini silen hacker’ların, aynı zamanda ünlü şarkıcının takipçilerini de takipten çıkararak hesabını satmak istedikleri öğrenildi. Daha sonra bir sosyal medya ekibi ile çalışarak hesabını geri almayı başaran Onur Akay, güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardığını Instagram adresinden duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.