Haftada 2 gün bile nohut yeseniz bağışıklık sisteminiz...

Haftada 2 gün bile nohut yeseniz bağışıklık sisteminiz...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Mine Şenarslan açıkladı.

Bir ısınıp bir soğuyan havalarda bağışıklık sistemine daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Beslenmenize ekleyeceğiniz bir takım besinlerle bağışıklık sisteminizin hızlı bir şekilde artmasını sağlayabilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Mine Şenarslan'dan bağışıklık sistemini arttıran yiyecekler…


Soğuk havaların yurdumuzu yavaş yavaş terk etmeye başladığı şu günlerde, bir sıcak bir soğuk havalar kendini göstermeye başladı. Bu havalarda hastalıklara yakalanma ve virüs bulaşma ihtimali çok yüksek olduğundan, bağışıklık sistemine daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Beslenmenize ekleyeceğiniz bir takım besinlerle bağışıklık sisteminizin hızlı bir şekilde artmasını sağlayabilirsiniz.

Peki, nedir o besinler? Detaylar haberimizde…
 

C vitamini

C vitaminden zengin beslenmenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Şenarslan, "Dolayısıyla, portakal, greyfurt, mandalina, yeşilbiber, maydanoz gibi C vitamini zengini ürünleri tüketmeye özen gösterin. A vitamini açısından zengin olan, ıspanak, havuç, süt, yumurta, karalahana ve yoğurda da öğünlerinizde sıkça yer verin" ifadelerini kullandı.
 

Bitki çayları

Ülkemizde de bulunması son derece kolay olan, adaçayı, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya gibi bitki çaylarını günün her saatinde tüketmek, mikroplara karşı savaşarak hastalıklara karşı savunmada en güçlü yardımcılar arasında yer alıyor.

1 tutam ıhlamur, 1 parmak kalınlığında portakal kabuğu, 1 adet çubuk tarçın ve 2-3 adet karanfilin üzerine sıcak su koyup demlenmesi sonucunda elde edilecek bir kış çayını günün her saatinde keyifle tüketebilirsiniz" şeklinde konuştu.
 

Haftada 1 veya 2 gün balık

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve çalışabilir halde tutabilmek için vücuda sağlıklı ve yeterli miktarda kaliteli protein, yağ, karbonhidrat ve vitamin bakımından zengin gıdalardan oluşan bir beslenme düzeni oluşturulması gerektiğini belirten Mine Şenarslan, "Her gün ve her öğün de mutlaka yeşil yapraklı sebzeler ve meyvelere yer verin. Ayrıca, haftada 1-2 gün balık tüketmek de bağışıklık sistemini güçlendirmeye büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
 

Kurubaklagil

Hem kabızlık sorunun önüne geçmek, hem de bağışıklık sistemini desteklemek için lifli yiyecekleri daha fazla tüketmek gerekiyor.

Bu nedenle, kaliteli bir bitkisel protein kaynağı olduğu için kışın kuru fasulye, mercimek, nohut gibi baklagillere hafta da 1-2 kez sofralarımıza yer vermek çok ciddi yarar sağlıyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.