Haftasonu Konak’ta tiyatro keyfi

Haftasonu Konak’ta tiyatro keyfi

İzmir’in kalbi Konak’ta için her hafta cumartesi günü çocuklar için ücretsiz tiyatro oyunu sahneleniyor. Birbirinden farklı çocuk oyunlarını izleme şansı bulan minikler haftasonu tatilinde tiyatro keyfi yaşıyor.

 

Konak Belediyesi’nin çocukları erken yaşta tiyatro sanatıyla tanıştırmak için başlattığı ‘Çocuklara cumartesi oyunları’ adlı etkinliği kapsamında bu hafta sonu Jojo ve Carlina oyunu minik izleyicileriyle buluştu. Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde sahnelenen oyuna ilgi yoğun oldu. Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen’in kaleme aldığı, Karşı Sanat Merkezi’nce Türkçeye uyarlanan kuklalı ve müzikli oyunu 5 yaş ve üzeri çocuklar izledi. Yönetmenliğini Gizem Tataroğlu ve Ömer Polat’ın üstlendiği, Alpdoğan Selçuk’un ışık ve dekorunu hazırladığı oyunda Berna Özcan, Erden Beyde, Gökhan Kırmızıtaş, Ömer Dinar ve Selda Sevim’in oyunculuklarıyla göz doldurduğu oyun sayesinde çocuklar eğlenceli zaman geçirdi.

EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

Moda düşkünü, iyi niyetli ve saf İmparatoriçe’nin, ülkesinin yoksulluğundan habersiz, her gün yeni bir moda töreni düzenlemesini konu alan oyuna zaman zaman minik izleyiciler de dahil oldu. İnteraktif özelliği sayesinde İmparatoriçe çocuklarla iletişim kurarak kıyafet seçme konusunda onların fikirlerini aldı. İzlemesi keyifli olan eğlenceli oyun yaklaşık 40 dakika sürdü. Tiyatro oyunu sayesinde çocuklar kendine inanma, yeteneklerine güvenme ve doğru için çaba sarf etme kavramlarını öğrendi. 5 yaş ve üzeri çocukların ücretsiz izlediği oyuna anne ve babalar alınmazken, veliler çocuklarını tiyatro salonun dışında bekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.