Halk Dansları Festivali Sakız Adası’nda

Halk Dansları Festivali Sakız Adası’nda

3.Halk Dansları Festivali, Kültür Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Kuzey Ege Bölgesi Bakanlığı ve Sakız Adası Belediyesi’nin himayesi altında, Sakız adasında gerçekleştirilecek.

Sakız Adası Kültürel Mirasları Koruma Derneği organizasyonunda 6-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival,  Sakız Adası bölgesel biriminin desteği ve sponsorlar desteği ile 3.kez gerçekleştirilecek.
 
Halk oyunlarına gönül verenlerin herkesin izleyebileceği festivale, Yunanistan’ın birçok Halk Oyunları dans gurupları katılacak. Sahne gösterileri dışında, festival programında Sakız Adası’nın köylerinde geziler, turlar, yerel halk oyunların semineri, geleneksel kıyafetlerin tanıtımı, plajlarda yüzme ve geleneksel şenlikler gerçekleştirilecek.
 
Halk oyunları festivali 6 eylül tarihinde Sakız Adası limanında geçit töreni ile başlayacak ve tüm katılımcılar birlikte el ele tutarak insan zinciri oluşturacaklar. Gruplar liman boyunca dans edecekler,  dostluk ve barış mesaj verecekler.  Geleneksel kıyafetlerle gerçekleşecek olan geçit töreni ‘KASTROMİNA-MİKİS THEODORAKİS’ amfi Tiyatro’da tamamlanacak. Etkinlikler saat 21.00’de başlayacak ve Yunanistan’ın  çeşitli bölgelerinden halk oyunlarını gösterileri ile tamamlanacak.
 
Bu yıl 3. Kez düzenlenecek büyük dans ve kültür festivalinden elde edilecek geliri birinci gün Sakız adasının-Skilitsio adlı- devlet hastanesinin pediatrik kliniğe verilecektir. İkinci günün gelirleri ise özel ilkokulu ve anaokulu aile birliğine okulların ihtiyaçları karşılamak için kullanılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.