Halk dansları kursuna muhteşem final

Halk dansları kursuna muhteşem final

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen halk dansları kurslarına katılan yaklaşık 2 bin kişi, yılı coşkulu bir final gösterisiyle kapattı.

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda 26 yörenin oyunlarını sergileyen kursiyerler, ayakta alkışlandı.Halk dansları kültürünü yaygınlaştırmak ve yeni nesillere taşımak amacıyla ücretsiz kurslar düzenleyen Karşıyaka Belediyesi, 2016-2017 sezonunda toplam 2 bin kursiyere hizmet verdi. 7 ve 82 yaş aralığındaki katılımcılar, yaklaşık bir yıl boyunca eğitmenler eşliğinde yeteneklerini geliştirme imkanı buldu. Kursların finali ise Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’ndaki ortak gösteriyle yapıldı.
 

 4 BİN KİŞİYE, 4 SAATLİK GÖSTERİ
 

Gösteriyi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ile yaklaşık 4 bin kişi izledi. Başta Zeybek olmak üzere, 26 yörenin oyunlarını sahneye taşıyan kursiyerlerin gösterisi tam 4 saat sürdü. Kostümleri ve performanslarıyla göz dolduran dansçılar ayakta alkışlandı.
 

“KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZ”
 

Halk oyunları kurslarına katılan ve emek veren herkesi kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Halk oyunları, toplumumuzun kültürel değeridir, zenginliğimizdir. Bizi bir arada tutar. Cumhuriyet değerlerine bağlı Karşıyakalılar da bugün Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda Anadolu’nun güzelliklerini sergiledi. Bir yıllık çalışmalarını bu muhteşem gösteriyle taçlandıran kursiyerlerimizle gurur duyuyor, tüm emek verenleri kutluyorum” dedi.
 

 YAZ KURSLARI BAŞLIYOR


Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi’nin yaz dönemi halk dansları kurslarına kayıtlar 12 Haziran’da başlayacak. Ücretsiz kurslar, her yaş grubu için ayrı ayrı gerçekleşecek. Dersler 3 Temmuz 2017’de Bahçelievler Katlı Pazaryeri binasında başlayıp Eylül ayına kadar sürecek. Kurslara katılmak isteyenler Konservatuar birimine kayıt yaptırabilecek. Ayrıca, 365 69 12 ve 365 69 15 numaralı telefonlardan da bilgi alınabilecek.

unnamed-(2)-215.jpgunnamed-(4)-114.jpgunnamed-(1)-231.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.