Halk oyunlarında şampiyon "Bayraklı"

Halk oyunlarında şampiyon "Bayraklı"

Bayraklı Belediyesi halk oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Artvin’de düzenlediği Gençler Türkiye Finali’nde önemli bir başarıya daha imza atarak, Türkiye şampiyonu oldu.

Bayraklı Belediyesi halk oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Artvin’de düzenlediği Gençler Türkiye Finali’nde önemli bir başarıya daha imza atarak, Türkiye şampiyonu oldu. Bayraklı ekibini Artvin’de yalnız bırakmayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Üst üste ikinci şampiyonluk geldi. Ekip üyelerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

Bayraklı Belediyesi halk oyunları ekibi önemli bir başarı daha kazandı. Geçtiğimiz yıl Eskişehir’de düzenlenen finallerde Türkiye şampiyonu olan Bayraklı ekibi, cumartesi günü Artvin’de düzenlenen Gençler Türkiye Finali’nde İzmir’i temsil etti. Birbirinden zor ekiplerle mücadele eden Bayraklılı gençler, oynadıkları oyun sonrası seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.  Genç folklorcular, şampiyonada geleneksel düzenlemeli dal kategorisinde kıran kırana mücadelenin sonunda rakiplerini tek tek geride bırakarak birinciliği göğüsleyip, ikinci kez Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Oyuncuları Artvin’de yalnız bırakmayan Başkan Karabağ, şampiyonluğu onlarla birlikte kutladı. 

GURUR DUYUYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, genç folklorcuların başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, “Ekibimiz geçen yılın şampiyonu olarak sahneye çıktı. Gözler onların üzerindeydi. Biz onlardan emindik. Aylardır bu şampiyona için gece gündüz demeden çalıştılar. Oyunlarını çok güzel bir şekilde sergilediler. Bunun sonucunda da şampiyonluk geldi. Her biriyle gurur duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.