HALKIN SEVGİLİSİ OLMAYI BAŞARDI!

HALKIN SEVGİLİSİ OLMAYI BAŞARDI!

Siyasetin fazlası ile kişiselleştirildiği ve günlük yaşamda büyük yer kapladığı bir ülkede yaşıyoruz.

Bunun doğal sonucu olarak Siyaset yapmak, kitleleri peşinden koşturmak ve en önemlisi halkın güven ve sevgisini kazanmak her zaman zor olmuştur.

Ülkemizde siyaset adamlarına karşı derin ön yargıların olduğu gerçeği ortadadır.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar'ın başarısının çıkış noktası tam da burasıdır.
Milletvekilliği yaptığı dönemler içerisinde adı hiç bir usulsüzlüğe, ihaleye, torpile karışmayan Gülpınar: aynı zamanda çağdaş vizyonu, entelektüel alt yapısı, 6 dil biliyor olması ile kendi bölgesinin gurur kaynağı olmuştur.
Çevresinde mütevazi ve sempatik kişiliği ile bilinen Gülpınar'ın seçmenleri üzerinde yarattığı " Dürüst, adil ve çağdaş siyasetçi profili " halkın siyasetçilere karşı olan tüm ön yargıları yok etmekle kalmamış büyük kitlelerin sevgisini kazanmasını sağlamıştır.

Elbette Gülpınar'ın " Keskin görüş ayrılıklarının, büyük aşiretlerin, hassas dengelerin, yokluğun, nüfus yoğunluğu sonucu biriken işsizliğin hakim olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bu denli temiz bir profil çizerek siyaset yapması; kendisinin ve Ak Partinin bölge halkı ile daha da yakınlaşmasını sağlamlaştırmaktadır.
Onu bölgede farklı kılan bir diğer önemli konu: Bölgenin ve bölge sorunlarının batıya doğru anlatılamadığı savunan halkın: Ak Partinin Bölgeye verdiği önemin farkında ve Kasım Gülpınar'ın  bilgi birikimi ile köprü vazifesi göreceğine olan  inançlarından ileri geliyor.

HER KESİMİN GÖZ BEBEĞİ!

Kasım Gülpınar'ın farklı kılan bir diğer özelliği de " Bölge Halkı, seçmenleri kadar, siyaset, spor, sanat ve Avrupa'lı meslektaşları tarafından çok seçiliyor olmasıdır. "

METAL YORGUNLUK!

Geçtiğimiz günlerde Ak Partinin başına geçen Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan'ın " Metal yorgunluk görüyorum, değişime ihtiyaç var. " sözleri tazeliğini koruyor.

Elbette ki köklü bir değişimi vurgulayan Sn. Cumhurbaşkanı ne düşünür bilemeyiz ama; Özellikle bölge gençliğinin adeta " İdol " olarak gördüğü Kasım Gülpınar'ın çizdiği ve siyasetçilere karşı ön yargıları yıkan temiz siyasetçi profili: onun gelecekte siyaset hayatımızın en önemli profillerinden biri olacağının göstergesi gibi durmakta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.