Hande Bilten'in ‘Boşluk’ sergisi açıldı

Hande Bilten'in ‘Boşluk’ sergisi açıldı

Karaca Kültür Merkezinde Türkiye’de bir ilk Hande Bilten'in ‘Boşluk’ adını verdiği resim serisi iki farklı formatta eş zamanlı olarak sergileniyor. Sergi 11 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Karaca Kültür Merkezi'nde 30 Aralıkta ta açılışı gerçekleşen Hande Bilten'in ‘Boşluk’ adını verdiği sergisinde resimler, opensea nft portalında ve mp4 formatlarında da izlenebilecek.

Karaca Kültür Merkezi sanat yönetmeni Meryem İpek, açılış konuşmasında 2021 yılının son sergisinde yeni yıl coşkusuyla birlikte Türkiye de ilk defa gerçekleşen farklı formatları sanatseverin izlenimine sunmaya ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz, sergimizde 24 eser bulunuyor kağıt üzeri guaj tekniğiyle Hande Bilten'in uzun zamandır özenle hazırlanmış yıl sonu sergimize tüm İzmirlileri bekliyoruz dedi.

hande-bilten-sol-meryem-ipek-sag.jpg

Açılış konuşmasında Hande Bilten, ’Yıllardır çok farklı tekniklerde noktalar, çizgiler ve lekelerle uğraştım. konularım hep duygularım etrafında dolaşıyordu. ancak bu yıl hiç tanımadığım bir boşluk duygusu ile tanıştım. içimi kocaman kaplayan, ne olduğunu tanımlayamadığım ama bir o kadar var olduğundan da emin olduğum yeni bir duygu... adını ‘Boşluk’ koydum, sonra usta edebiyatçılara, müzisyenlere bakmaya başladım...

Benimle benzer hisleri paylaşan kimler var ve nasıl ifade etmişler diye... Sonra benim yıllardır kullandığım lekelerimi önce suluboya ile denedim, onlarca eskiz yaptım... Sonra beni guaj boyaya yönlendirdi malzeme, guajın doygunluğu ile kusursuz bir bütünlük sağladı lekelerim. boşluk konusunu, dolularla, benim renklerimle anlatmaya çalıştım. her bir boyadığım boşlukla, kendi içimdeki boşluğu da tamamlamaya çalıştım’ dedi.

img-4730.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.