Hande Yener, "Veliahtım Simge Sağın'dır!"

Hande Yener, "Veliahtım Simge Sağın'dır!"

Bu hafta Pal FM’de Kaan Gökman’a konuk olan sanatçı Hande Yener, Simge Sağın’ı veliahtı ilan etti. Ses renginden dolayı açık ara önde olduğunu söyleyen sanatçı birbirinden iddialı açıklamalar yaptı.

“Çok şanslıyım! Allah’ın bana vermiş olduğu bir ses rengim var bu da benim açık ara önde olmamı sağlıyor…”

Kaan Gökman: 17 Yıl boyunca Hande Yener zirvede! Bu çok önemli başarı. Sürekli böyle zirvede olan sanatçıların da bazı isimlerle sorun yaşayabiliyor. Son dönemde seninle arası bozulan sanatçılar hemen rakiplerine yanaşıp taraf oluyorlar, bu durum senin tarafından nasıl görünüyor?

Hande Yener:  Çok gülüyorum. Çocukça buluyorum. Sonuçta yıllardır ben varım. Aslında bizim sektörde kendime yakın arkadaş çok aradım; bayan solistlerden de erkek solistlerden de… Bir elektrik yakalamak, beraber müzik yapmak, beraber vakit geçirmek istedim ama herkesin farklı hayatı var, frekanslar tutmuyor, farklı bakış açıları var, farklı müzik yapanlar var. Sonra dedim ki “Hande illa müzisyenlerle arkadaş olmak zorunda değilsin yani kendi dünyanda takıl! Zaten ben kendi çalıştığım müzisyenlerle inanılmaz dünyalar kurup inanılmaz albümler yaptım. Özel hayatıma zaman kalmıyordu. İnan ki beraber fotoğraflar koymak falan bunlar benim için çok yüzeysel. Ben çok daha derin bakıyorum. Şöyle düşünüyorum:  “Çok şanslıyım! Allah’ın bana vermiş olduğu bir ses rengim var bu da benim açık ara önde olmamı sağlıyor. Buna bir şey diyemiyorum, bu bana Allah’ın lütfu! o yüzden kıskançlıklar olabiliyor buna da alışmış durumdayım. Hayatım en iyi soundu aramakla, müzikle geçiyor.
 

“Kendim gibi solist arıyorum, bulursam ona albüm yapacağım”


Kaan Gökman: Şimdi diyorlar ki Hande Yener neden genç isimlerin prodüktörlüğünü yapıp piyasaya çıkarmıyor? Kendisine rakip mi görmek istemiyor? diye bir söylenti var…


Hande Yener:  Ben solist çok arıyorum. Kendi aşkımı arıyorum yani, müziğe olan kendi aşkımı… Stüdyoda sabahlamayı seviyorum, müzik dışında hiçbir şeyle ilgilenmiyorum.Kendim gibi bununla yoğun bir solist arıyorum… Erkek ya da kadın farketmez… Hepsi sıkılgan…. Hepsi şöhret olma peşinde… Ben bu işe aşık solist arıyorum. Kısacası vardı da ben mi yapmadım?


“Simge Sağın Benim Veliahtımdır”


Kaan Gökman: Şu anki müzik piyasasında Hande Yener’in veliahtı olarak kimi görüyorsun?


Hande Yener:  Yetenek ve ses rengi olarak bence kesinlikle Simge Sağın… Çok başarılı ama eminim ki o da yeni bir Hande Yener değil sadece Simge Sağın olmak peşindedir. Eminim ki kendi tarzında büyük noktalara gelecek… Benim ismim benim yaptıklarım çok farklı. Ben çok farklı riskler aldım, farklı tarzlar denedim, bunları kendime yakıştırdım. Çünkü seviyordum, dinliyordum… Benim ki çok uç noktalarda gezen bir kariyerdi… Bilmiyorum benim kadar çılgın, deneysel müzik yapan gelir mi? Ama kendime en yakın sesi Simge Sağın olarak görüyorum.

img_20171208_020051_722.jpg
“Potansiyelim çok ama yer bulamıyorum”


Kaan Gökman: Senin konserlerinde şovların, elbiselerin, kıyafetlerin, kliplerin çok fazla konuşulmuştur. Yani görselliğe çok önem veren bir sanatçısın. Kafandakileri sahne şovuna yansıtabiliyor musun? Ya da daha uç noktalarda bir şeyler yapmak istiyor olabilirsin ama piyasanın eleştirilerinden çekiniyor olabilirsin misin?

Hande Yener:  Eleştiriler değil de imkânlar kısıtlı diyelim. Ben “bu sahnenin altından çıkmak istiyorum” diyorum diyorlar ki “sahne beton yapamazsınız”. Konser salonlarını şov amaçlı düşünerek yapmamışlar. Solist çıksın şarkı söylesin insin gitsin… Hep bu mantıkta bir sahne performansı düşünülmüş o yüzden çok zorlandım ben. Bir takım şovlar yapmak istiyorum o olmuyor bu olmuyor diyorlar… Tabii ben şartları zorladım, hep kendime “sende çalışırsan yapabilirsin” dedim. Belki ben yukarıda ipte yürümem de daha farklı bir şey yapabilirim çünkü Avrupalı yıldızların yaptığı şeyler çok teknolojik, çok uç noktada bütçeler gerektiren işler…
 

“İkiyüzlü davranıp herkese boncuklar dağıtmıyorum”
 

Kaan Gökman: Bazı sanatçılarla bir türlü elektriğiniz tutmuyor. Neden seni sürekli polemik konusu yapıyorlar?

Hande Yener: Ben biraz dikim, asiyim, cevap veriyorum, kabul etmiyorum, isyan ediyorum, dürüstüm, sahtelikleri ortaya çıkarıyorum. İkiyüzlü davranıp herkese boncuklar dağıtmıyorum. Şimdi bizim sektörde arkadan olaylar çeviren çok var. Gazeteciler anlatıyor, radyocular anlatıyor. Siz bunları sonradan duyuyorsunuz duyulmayacak sanıyorlar… O yüzden düşman maalesef çok… Çünkü pastanın derdinde olanlar çok… Yani o pastayı biz yiyelim o neden yiyor mantığıyla bakıyorlar. Halbuki o pastayı bize veren dinleyici; bunun kararını sen veremezsin. Orda da bir kavga oluyor “niye ben değil niye o?” diye dinleyicinin takdiri… Ben mesela Youtube tıklamalarına göre en az dinlenenken, telif metreye baktığın zaman en çok dinlenenim.
 

“”Youtube tıklamalarına göre en az dinlenenken telif metreye baktığın zaman en çok dinlenenim”
 

Kaan Gökman: Youtube sahte tıklanmalarını yakın zamanda rekabet kuruluna şikayet ettin.


Hande Yener:  Youtube tıklamalarına göre en az dinlenenim ama telif metreye baktığın zaman en çok dinlenenim. Tabi şimdi telif metre Türk televizyon ve radyolarında çalan şarkıların listelerinin sıralamasını sunuyor bize… Burada 11 aydır BİRİNCİYİM BEN, Milleti kandırıyorlar ama milletimiz her şeyi görür.
Kaan Gökman: İş hayatındaki istikrarı ilk kez aşk hayatında da yakalamış gözüküyorsun.


Hande Yener:  Bir yıldır nişanlıyım. Çok güzel, çok mutlu bir ilişki yaşıyorum. Tabii ki insanların hayatında aradığı kişiyi de bulması öyle kolay bir şey değil. Kendi karakterinizin de oturması bir zaman alıyor, öncelikleriniz değişiyor, sizin zaten ruh ikizinizi arıyor olmanız bile bir süreç… Hep kendimizi hazır hissedip hep aşk arıyoruz çocukluktan beri… Onlar hisler… Halbuki hayat arkadaşını aramak başka bir şey ilişki yaşamak başka bir şey! Hepsini aynı yere koymak hata oluyor. İşte biz büyürken bunları öğreniyoruz. Bir de ben özel hayatıma çok zaman ayırmadım. Hep işime ayırdım zaman ayırdım, hep stüdyoda sabahladım, önceliğim hep müzik oldu. Şuanda hem işimle evliyim hem nişanlımla nişanlıyım… Güzel böyle… İkisini de idare edebiliyorum tabi ilk yıllarımda çok hırslı bir şekilde müzik öğrenmeye çalıştığım için özel yaşamıma hiç vakit kalmıyordu. Doğru dürüst değerlendiremiyordum.  Kendim ikinci plana atmıştım.


“Önceki sevgililerim beni kendilerine ait hissetmediler”


Kaan Gökman: Peki daha önceki sevgililerin dedi mi ‘’ben seni göremiyorum ki hani sevgiliyiz ama kadın sürekli kayıtta, konserde’’ ?


Hande Yener:  Görse bile kendine ait hissetmedi. Her şeyden öncesi kendisine ait hissetmeyen birisiyle de nereye kadar gidebilir. Bende ilişkimi hiçbir zaman öncelik yapmadım mesela benim işim önceliğimdir yani bu çok önemli… 
“2018 yılında evlenmeyi düşünüyoruz”


Kaan Gökman: Peki var mı evlilik yakında? Hande Yener’i gelinlikle görecek miyiz? Bir sürpriz yapar mı acaba bize  2018 yılında?


Hande Yener: Evet var! 2018 de olabilir diye düşüyoruz. Belki de 2019… Çünkü düğün dernek onlarla uğraşmakta çok önemli bir zaman isteyecek. Çok yoğun bir tempom var şu an o işleri bir atlatalım sonrasına da bakacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.