Hayat kurtaran kampanyaya Konak’tan destek

Hayat kurtaran kampanyaya Konak’tan destek

Sert geçen kış mevsimi nedeniyle kan stoklarında azalma meydana gelen Kızılay’ın başlattığı kampanyaya bir destek de Konak Belediyesi çalışanlarından geldi.

 

Sert geçen kış mevsimi nedeniyle kan stoklarında azalma meydana gelen Kızılay’ın başlattığı kampanyaya bir destek de Konak Belediyesi çalışanlarından geldi. Konak Belediyesi’nin MERBEL Şirketi ile işbirliğine giden Kızılay Derneği İzmir Kan Bağışı Merkezi’nin belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli işçilere yönelik başlattığı kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü. 'Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla yürütülen kampanyaya işçilerin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kızılay Derneği İzmir Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir temsilcileri de destek verdi.

YILDA 500 BİN ÜNİTE KANA İHTİYAÇ VAR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in yılda 500 bin ünite kan ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “İzmir’in kendisine yetmesi, kendi hastalarına çare olabilmesi çok önemli. Bu anlamda sizler bu bağışla çok anlamlı bir katkı koyuyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ederiz. Belediyemiz, sendikamız ve Kızılayımızla el ele verdik. Katkı koyan herkese teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim” dedi. Kızılay Derneği İzmir Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul da desteklerinden ötürü Konak Belediyesi’ne teşekkür etti. Katılımın yoğun olduğu kan bağışının kendilerini sevindirdiğini belirten Dr. Yurdakul, “Ne zaman Konak Belediyesi’nin kapısını çalsak destek verdi. İyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Hem belediyeden hem de sendikamızdan destek almak bizi mutlu etti. Kan ihtiyacımızın önemli bir bölümünü bu sayede kapatacağımıza inanıyorum” dedi. Dr. Yurdakul destekleri ve işbirliklerinden ötürü Başkan Pekdaş’a ve sendika temsilcisine teşekkür plaketi de verdi.

HER BAĞIŞ ÜÇ CANI KURTARIYOR

İlk olarak gerekli formu dolduran duyarlı personelin daha sonra kan verip veremeyecekleri tespit edildi. Kan değerleri, tansiyon, nabız ve vücut sıcaklığı ölçülen bağışçılardan kan vermesi uygun görülenler uzman ekip eşliğinde kan bağışında bulundu. Kampanya ya Başkan Pekdaş da destek verdi. Kan alma işleminin ardından bağışçılılara soda, meyve suyu ve kek ikram edildi. 18-60 yaş arasında sağlıklı olan her vatandaşın kan bağışında bulunabileceğini kaydeden yetkililer, bağışlanan her kan kurtarılan üç can anlamına geldiğini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.