Hayvan hakları savunucuları bir araya gelecek

Hayvan hakları savunucuları bir araya gelecek

Yaşam hakkı savunucuları, sokak hayvanları için İstanbul Üsküdar'da hayvan haklarına dikkat çekmek için bir araya gelecek.

Yaşam hakkı savunucuları, seçim öncesi artan hak ihlallerine ve canavarlaştırma kampanyalarına karşı sokakta yaşayan hayvanların sesi olmak için yarın saat 14:00’te Üsküdar’da bir araya geleceğini duyurdu.

Etkinliğe ilişkin “Yaşam için Yasa” platformu tarafından yayınlanan duyuru metninde şu ifadelere yer verildi; “Halihazırda yürürlükte olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesini ihlal ederek yasadışı söylemler geliştiren, sokakta yaşayan dostlarımızın kitleler halinde toplatılıp öldürülmesini ve/veya ömür boyu hapsedilmesini seçim vaadi olarak sunan siyasilere hep birlikte sesleneceğiz. 2004’ten bu yana yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediyeler ile ilgili bakanlıklara görevlerini hatırlatacak, sokaklarımızı bugünün ve geleceğin katilleri ile dolduran “asıl suçluları” ifşa edeceğiz.

Artık nefret kültürüyle beslenen ve insanı hayvana düşmanlaştıran rant peşindeki siyasilere oy vermeyeceğimizi haykıracak, barış odaklı ve hak temelli çözümler üreterek bütüncül toplumsal adalet için çabalayan, doğaya ve yaşam hakkına duyarlı adaylar görmek istediğimizi yüksek sesle dile getireceğiz.

Yerel seçimlerden önce bir kez daha katliam ve tecrit riskiyle karşı karşıya olan, tıpkı bizim gibi birer kent sakini olan sokak hayvanlarının sesini daha geniş kitlelere duyurabilmemiz ve yetkililere ulaştırabilmemiz için sizin desteğinizi ve eylemimize katılımızı bekliyoruz.”

Yaşam savunucuları sokak hayvanları için bir araya geliyor

İktidarın tutumu hayvanlara düşmanlığı artırıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen ay yaptığı bir konuşmada sokakta yaşayan hayvanları bir kez daha “sorun” olarak nitelendirerek “Başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanlarımızın haklarını korumanın da görevimiz olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Hemen ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından valiliklere ‘Sahipsiz Sokak Hayvanları Hakkında‘ ‘acele’ genelge gönderilmiş, genelgede hayvanların şiddet olaylarının patlak verdiği bakım evlerine alınması ve kısırlaştırılması gibi taleplere yer verilmişti. Belediyelere görevlerinin hatırlatıldığı genelgede ayrıca hayvanlardan bazılarının öldürülmesine ilişkin maddelere de yer verilmişti.

Bahsi geçen genelgenin yayınlandığı gün sokaklarda yaşayan köpeklerin toplanması ve kısırlaştırılmasına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından temsilcilerin yer aldığı ortak bir komisyon kurulmuştu.

‣Sokaklarda yaşayan köpeklerin toplanması ve kısırlaştırılmasına ilişkin komisyon kuruldu
‣Bilecik’te katliam: 14 köpek ölü, bir köpek yaralı halde bulundu
‣Köpük eziyet edilerek öldürülmüştü: Altı bin TL ceza verildi
‣Bakanlıktan sokakta yaşayan hayvanlar hakkında genelge
‣Erdoğan yine sokakta yaşayan hayvanları hedef aldı: ‘Sorun’u inancımıza uygun şekilde çözeceğiz

İktidarın sokak hayvanlarıyla ilgili attığı adımların ardından sokak hayvanlarının güvenliği daha fazla tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi de sokak hayvanlarının durumunu seçim propagandası haline getirmekten geri durmayarak skandal bir slogan yayımladı: “Ahlak yoksa başıboş köpekler vardır.”

geifxegwmaaebcq.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum